'Obrana i zaštita' premijerno prikazana na Berlinaleu

Film je prikazan u sklopu berlinskog programa Forum - riječ je o programski najsmjelijoj selekciji Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u kojoj se naglasak stavlja na inovativna djela koja predstavljaju odmak od srednje struje i oblikuju nekonvencionalne filmske pristupe.

Film su na festivalu u Berlinu predstavili redatelj i scenarist Bobo Jelčić, glumac Bogdan Diklić, glumica Ivana Roščić, producentica Zdenka Gold, casting direktorica Oriana Kunčić, montažerka Ivana Fumić, dizajner zvuka Ranko Pauković i drugi.

Premijera filma protekla je u odličnoj atmosferi, a reakcije na film zasad su izuzetno pozitivne. Film 'Obrana i zaštita' u sljedećih nekoliko dana u Berlinu biti će prikazan u još tri termina, piše tportal.hr.

Radnja 'Obrane i zaštite' odvija se u suvremenom Mostaru, a prati jedan dan u životu Slavka (Bogdan Diklić) koji saznaje da treba ići na sprovod dugogodišnjeg prijatelja Đulage. Problem je u činjenici da je Slavko Hrvat i katolik, a Đulaga Bošnjak i musliman - a to su kategorije preko kojih se u Slavkovom svijetu ne prelazi tako lako. Slavko se zato nalazi u problemu kako postupiti: ako ode, mogao bi se zamjeriti susjedu i lokalnom političkom moćniku, a ako ne ode, njegova će ga supruga (Nada Đurevska) smatrati kukavicom.