Nastavljaju se Tropletovi dani kulture 2017

Troplet, Mostar, Čapljina, Široki Brijeg, Troplet, Tropletovi dani kulture, najava, Troplet, Tropletovi dani kulture, Troplet, Tropletovi dani kulture, Troplet, Tropletovi dani kulture

Predstavljanje knjige „Sva moja sidra" autora Ivice Ursića u Studencima.

U organizaciji HKZ TROPLET i Logovite, večeras, 3. studenoga, poslije večernje mise u župi Presvetoga Srca Isusova u Studencima bit će upriličeno predstavljanje knjige „Sva moja sidra" i susret s autorom. Svjedočenje je to vjere koja je osnažila autorovu dugotrajnu borbu s opakom bolešću, borba za identitet kojeg pod pritiskom današnje kulture gubimo i traganje za odgovorom na pitanje jesmo li djeca ove posrnule kulture ili smo djeca Božja.
Ivica Ursić je katolički novinar i publicist iz Splita, neumorni svjedok vjere, urednik i voditelj rado slušane emisije Uvijek nedjeljom koja se svake nedjelje emitira na više radijskih postaja.

Kreativne radionice pisanja glagoljice za učenike viših razreda osnovne i srednjih škola


U suradnji s Centrom za djecu, mlade i obitelj SPES, država se kreativna radionica pisanja glagoljice za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce. Cilj ove radionice je zainteresirati djecu i mlade za proučavanje povijesti pismenosti i jezika kod Hrvata, upoznati ih s neprocjenjivom kulturnom baštinom i s pismima kojima su se Hrvati služili kroz povijest.
Polaznici radionice će kroz kreativan rad s voditeljem moći usvojiti osnove pisanja glagoljice te dalje samostalno razvijati tu vještinu.
Radionica će se održati 6. i 8. studenoga 2017. u prostorijama Caritasova upravnog centra, Zagrebačka 5A (kod Konzulata Republike Hrvatske), s početkom u 19.30 sati.
Kako je broj mjesta ograničen, zainteresirani se trebaju javiti što prije na broj mobitela 063 282-877.
Radujemo se vašemu dolasku i zajedničkom otkrivanju ljepota našeg starog lijepog pisma!

Kazališna predstava Crnostrig u eteru u Čapljini

U okviru Tropletovih dana kulture 2017., Hrvatska kulturna zajednica Troplet daruje građanima Čapljine izvrsnu kazališnu predstavu.
Hit predstava Crnostrig u eteru, u izvedbi Amaterskog kazališta Opuzen, tragična je komedija neretvanskog pisca Hrvoje Barbira Barbe. Sadržajno je usmjerena na odnos društva prema dragovoljcima Domovinskog rata, puna humora ali i teških, tragičnih situacija.

Glavni lik predstave je Roso Grgo zvan Crnostrig, hrvatski branitelj kojega su sasvim slučajno proglasili mrtvim. Nakon što nikako ne uspijeva dokazati da je živ, odlazi na radiopostaju te zarobi voditelja i voditeljicu programa. Tako nastaje talačka kriza koja se izravno prenosi u eter. Uključuje se policija kao i načelnica općine i stvari se sve više kompliciraju što dovodi do tragičnog raspleta.

Predstava će se održati u ponedjeljak, 6. studenoga 2017. godine, u 19 sati u dvorani Kina Mogorjelo. Pozivamo sve Čapljinke i Čapljince da dođu uživati u uzbudljivoj kazališnoj predstavi, nasmiju se do suza ali se i susretnu s poznatim, dramatičnim situacijama kojima smo okruženi. Ulazak je slobodan!

HKZ TROPLET