FOTO  Hrvatsko proljeće Središnje Bosne: Dvije predstave i film

središnja bosna, hrvatsko proljeće
U petak, 17.travnja u dvorani Općine Jajce s početkom u 19 sati, bit će održana promocija igrano-dokumentarnog filma o životu, radu i stradanju poznatog franjevca Ivana Franje Jukića.
Osim što je bio angažiran u vjerskom životu, ostao je upamćen i kao publicist,pjesnik, jezikoslovac, putopisac, prosvjetitelj, hrvatski preporoditelj, književnik, kulturni, znanstveni i politički djelatnik.

Uvodničar će biti Ivo Miro Jović.

Dan poslije, u subotu, projekt se seli u Fojnicu gdje će gostovati HKC Nova Bila s predstavom „Ženski razgovori". Ovaj čuveni tekst Duška Radovića koji je do sada doživio na stotine različitih uprizorenja, neiscrpna je i vječita tema muško-ženskih odnosa koja je aktualna danas jednako kao i prije stotinu godina.

Anela Križanac je dramaturginja i redateljica čija je koncepcija ove Radovičeve priče postavljena u frizerski salon - mjesto na kojemu se uvijek odvijaju vrlo intrigantni ženski razgovori. Stoga ako se želite izmaknuti iz svakodnevnice, razvedriti se, nasmijati i kvalitetno provesti vrijeme svakako posjetite ovu predstavu u Domu kulture u 20 sati.

Vikend ćemo završiti u Novom Travniku koji je ove godine domaćin dvaju događaja. Nakon odlično posjećene izložbe „Globalna silikonizacija", Novotravničani će imati priliku dobro se nasmijati uz poznatu sarajevsku glumicu Minku Muftić.

Riječ je o predstavi „Cosa Nostra" koja će biti izvedena u dvorani Osnovne škole Novi Travnik s početkom u 20 sati. Ova predstava je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem.


Ulaz na sve događaje je besplatan.