FOTO  FPMOZ: Još jedno srebro Studiju glazbene umjetnosti

FPMOZ

...pod umjetničkim vodstvom prof. mr. art. Katje Krolo-Šarac, te uz financijsku podršku Rektorata Sveučilišta u Mostaru, natjecao se na Trećem međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi „Adria Cantat" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, u kojemu je sudjelovalo 26 pjevačkih ansambala s preko 500 izvođača iz Hrvatske, Slovenije, te Bosne i Hercegovine.

Cijelo natjecanje organizirala je Hrvatska udruga zborovođa i Šibensko pjevačko društvo „Kolo", pod pokroviteljstvom Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice grada Šibenika, te u suradnji s HNK u Šibeniku, Tvrđavom kulture Šibenik i Gradskim parkingom.

Zborove je ocjenjivao ugledni međunarodni stručni žiri kojega su činili stručnjaci za zborsko pjevanje: Branko Štarc (CRO), Bojan Pogrmilović (CRO), Helga Dukarić (CRO), David Howard (UK) i Marek Klimeš (CZE).

Mladi i vrijedni studenti pokazali su još jednom svoje umijeće u pjevačkom zajedništvu sa svojom voditeljicom, te su u samo desetak dana od zadnjega natjecanja pjevačkih zborova u Prijedoru osvojili još jedno srebro za uspješan nastup pred šibenskom publikom, na ponos Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Čestitke studentima i umjetničkoj voditeljici!