FOTO  HIT TEATAR Zagreb kazališnim performansom nasmijao livanjsku publiku do suza

Livno, predstava

HIT TEATAR Zagreb odigrao je kazališni komad pod nazivom "Julijin balkon" na daskama dvorane Narodnog sveučilišta u Livnu. Režiju potpisuje Iva Srnec, a uloge je utjelovio popularni trojac: Ana Vilenica, Matea Elezović Brdar i Mladen Kovačić.

Komedija "Julijin balkon" na humorističan način prikazuje svakodnevnicu odnosa u 21. stoljeću, a najveći naglasak je stavljen na težinu održavanja ljubavnih odnosa koji nisu kao što su nekada bili. Predstava je nastala improviziranjem na temu ljubavi i prijateljstva. Ovaj kazališni komad nam prikazuje kazalište u kazalištu. Troje glumaca je utjelovilo više uloga unutar jednog performansa prikazujući prvo troje likova koji pokušavaju odigrati popularnu scenu Julijinog balkona ali im nikako ne polazi za rukom, a potom njihov privatni život i niz nestašnih situacija s kojima se susreću svakog dana. Predstava je namijenjena svim generacijama, a svaka scena izaziva smijeh do suza.

"Utjeloviti više uloga u jednoj predstavi nije teško, mislim da je to za svakog glumca dodatni izazov i veselje. Tehničke stvari su malo nezgodne. Presvlačenje svako dvije minute osobitno kada je ovako vruće, ali sve je to dio izvedbe na koji se lako naviknemo. Cilj ove predstave je prikazati kako se sklapa prijateljstvo bez obzira na privatne i poslovne probleme s kojima se likovi susreću. Predstava je nastala pod režijom Ive Srnec ali smo svi na neki način sudjelovali u njezinom stvaranju. Inače imamo vrlo pozitivne reakcije publike, ali večeras je baš bilo posebno" izjavila je glumica Ana Vilenica koja je utjelovila ulogu Irene.

Martina Perković / Hercegovina.info