Filmu ‘Druga obitelj’ posebna nagrada žirija na filmskom Festivalu Novih

film, nagrada

....za društvenu angažiranost na petom filmskom festivalu Festival Novih u Slavonskom Brodu.

Stručni žiri ocijenio je kako tema filma, i način na koji je ona prezentirana u filmu, zaslužuje posebno priznanje.
Film prati priču o aktivnostima i djelovanju Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać, ali kroz izjave i osjećaje koji su doživjeli ili doživljavaju korisnici ove udruge. Riječ je o narativnoj dokumentarnoj priči o svakodnevnici i važnosti Udruge fra Mladen Hrkać koja već više od 4 godine nesebično pomaže svakom čovjeku i obitelji koji se zbog različitih zdravstvenih dijagnoza i nesretnih slučajeva nađu u bezizlaznoj situaciji daleko od svog doma.

Ovo je priča o realnosti koju javnost neće vidjeti putem mainestream medija niti naći među točkama dnevnog reda političkih struktura i showbiz mašinerije, u potpunosti oslobođena od sjaja novca te ideoloških i nacionalnih sukoba. Priča o običnim ljudima koja zalazi u područja ljudskih misli, osjećanja, instinkta, sentimenta te složenosti situacije u kojoj se svatko od nas može naći. Priča o čovjeku koji pomaže čovjeku. U svakom trenutku svakog dana, bez interesa, političkih veza i dvostrukih mjerila.

Film "Druga obitelj" nastao je u produkciji kuće "Kadar" iz Širokog Brijega, direktor fotografije je Antoni Ćorić, montažer Tomislav Topić, a producent Tomislav Bubalo. Nakon posebne nagrade u Slavonskom Brodu, film nastavlja svoj festivalski život na filmskim festivalima i Hrvatskoj, BiH i regiji, a uskoro ga čeka i TV premijera.
Na ovogodišnje izdanje "Festivala Novih", koji je trajao od 8. do 10. rujna u Slavonskom Brodu, pristiglo je više od 270 filmova iz Europe i svijeta, što dodatno daje na važnosti ovom značajnom priznanju za cijelu autorsku ekipu filma "Druga obitelj" i Humanitarnu udrugu fra Mladen Hrkać.