FOTO  Film Sve je bio dobar san, redatelja Branka Ištvančića krenuo u kina

Sve je bio dobar san, film, kino, Sve je bio dobar san, film, Zagreb

..., te autora "Duha u močvari", jednog od najgledanijih hrvatskih igranih filmova, krenuo je u kino distribuciju diljem Hrvatske.

Najavljena kino distribucija dokumentarnog filma počinje u Slavoniji. Film će se prikazivati po rasporedu u kino dvoranama u Daruvaru 10. i 11.03. u 18 sati, u Pakracu 10.03. u 19 sati, u Vukovaru 12.03. u 19 sati, u Našicama 13.03. u 17 sati i u Đakovu 14.03. u 20 sati. Nakon ove slavonske turneje, film će se prikazivati i u drugim gradovima diljem zemlje tijekom ožujka i travnja o čemu ćemo obavijestiti zainteresirane čim budu usklađeni termini prikazivanja sa kino prikazivačima.
Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala.
Priča o mladom Francuzu pretočena je 2012. godine i u roman naslovljen "Jean ili miris smrti", koji je utemeljen na dugogodišnjoj osobnoj istrazi Nevenke Nekić i Antuna Ivankovića protkan iskazima sa suđenja u Beogradu, pismima Jeanove majke i isječcima iz francuskog tiska. Knjiga je izdana u nakladi Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika.

Svečana premijera održana je 17.02.2016. u Kinu Europa u Zagrebu, u prepunoj dvorani koja je skupila više od 700 ljudi, a mnogi su cijeli film odgledali na nogama ili na podu. Nakon projekcije i dugog, gromoglasnog pljeska koji je prelazio u ovacije, Lyliane Fournier obratila se publici i održala izuzetno dirljiv govor, tako da su svi uzvanici i posjetitelji izlazili iz dvorane sa suzama u očima. Stoga i ne čude brojni upiti ljudi nakon ove premijere pa je sam redatelj filma najavio distribuciju filma diljem Hrvatske, te naglasio kako je ovaj film rađen u minimalnim produkcijskim uvjetima.

Film je rađen u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević - Tovarnik i Udruge Artizana iz Zagreba.

Izvršni producent filma
Antun Ivanković