Ćelava pjevačica Narodnog pozorišta Mostar u četvrtak u BNP-u Zenica

ćelava pjevačica, ćelava pjevačica, np mostar, ćelava pjevačica, np mostar, ćelava pjevačica, np mostar, ćelava pjevačica, nagradna igra, Mostarska liska, np mostar, ćelava pjevačica
"Ćelava pjevačica" je na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta Mostar u subotu, 21. 10. u 20 sati na Velikoj sceni. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom 3,50 KM.

O čemu razgovaramo i slušamo li se međusobno? Pričamo li samo u prazno, bez ikakve nade da će se barem nešto promijeniti? Možemo li mi nešto promijeniti ili je sve dovedeno do apsurda, pa i riječi koje izgovaramo, vrijeme koje prolazi, život koji stoji? Primjećujemo li kazaljke sata, čujemo li otkucaje? Jesmo li postali karikature u vlastitim životima? Pogledajte "Ćelavu pjevačicu" i razmislite.

"Kao i Jonesko, mi, ekipa predstave željeli smo kroz 'Ćelavu pjevačicu' efektom 'čudnovatog', ironijom, non-sensom, karikaturom izraziti svoj protest protiv društva u kojem živimo i stanja u kome se nalazimo. 'Ćelava pjevačica' ismijava nepresušnu potrebu naroda da stalno govori, o svemu ima mišljenje i bude u toku svih dešavanja - najčešće i najbanalnijih. Govor se dovodi do apsurda. Riječi gube smisao. Misao devalvira. Sve dok glas izlazi iz grla govor ne prestaje. I tako u nedogled. A svaki vid akcije, djelovanja izostaje. I to neko koristi. Jedni iznutra, drugi izvana. Da li govorim o životu ili o predstavi? Svejedno. Na žalost, Joneskov besmisao nigdje nije smislenije postaviti nego u Mostaru. Vođena mišlju da će neki novi klinci po prvi put vidjeti Joneskov komad u teatru i možda biti isprovocirani njime (kakogod) te odluče se, konačno, na neki vid djelovanja... To je jedini način izlaska iz apsurda koji živimo", zapisala je o predstavi rediteljica Lajla Kaikčija.

Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. U predstavi igraju Emir Sejfić (g. Smit) , Maja Zećo (gđa Smit), Emir Spahić (g. Martin), Dina Mušanović (gđa Martin), Andrea Aković (Meri) i Saša Oručević (vatrogasni kapetan).

ULAZNICE
Ulaznice za predstavu "Ćelava pjevačica" možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected], i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Cijena ulaznice: 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM. Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.