Busovaču u sklopu Proljeća očekuje odličan koncert

središnja bosna, hrvatsko proljeće
Svoj dio još će odraditi Busovača te Travnik koji će ugostiti zatvaranje.

Tom prilikom u Travniku će gostovati jedan od 50 najboljih zborova svijeta, „Banjalučanke" a u koncertu će uživati i u Busovljaci. Njima u goste dolazi zbor „Viteški akordi".
Riječ je o jednom od najpoznatijih i najpopularnijih mješovitih pjevačkih ansambala u Središnjoj Bosni pa i na širem području.

„Viteški akordi" su poznati i rado viđeni gosti diljem BiH, nastupali su u mnogim mjestima, u Sarajevu i petnaestak puta u raznim prigodama i u povodu raznih događanja, a u više navrata nastupali su i u gradovima Hrvatske. Pjevali su i pjesmom pratili i mnoge estradne pjevačke zvijezde, Gertrudu Munitić, Ivicu Šarića, Terezu Kesoviju... i mnoge druge. Dobitnici su mnogih nagrada i priznanja, te Zlatne plakete Viteza za doprinos kulturnom životu ovoga grada i širega područja.

U svom repertoaru imaju više od 170 pjesama raznih žanrova - duhovne, svjetovne, domoljubne, ljubavne, zabavne, narodne...

Mjesto događaja je Kino theatre a koncert je besplatan i bit će održan u petak (24.4.) s početkom u 19 sati.

Podsjećamo, organizator projekta je Županijski odbor Mladeži HDZ BIH ŽSB pod koordinatorsko palicom Glorie Lujanović i Irene Mrnjavac.