FOTO/VIDEO  Banjalučka filharmonija oduševila u Kreševu

kreševo, koncert
Naime, u sklopu manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" održan je koncert Gudačkog koncerta Banjalučke filharmonije. U skoro sat i pol vremena koliko je koncert trajao, izmjenjivale su se skladbe Ewarda Elgara, Karla Jenkinsa, Samuela Barbera, Edvarda Griega te Georgea Gershwina pod ravnanjem dvaju mladih dirigenata Emira Mejremića(Sarajevo) i Dušana Uroševića dok je koncert uveličalani sjajna solistkinja na violini Lidija Bojinović (Banja Luka).
Nažalost, malobrojni kreševljaci su prepoznali važnost jednog ovakvog događaja kakav nemaju priliku često vidjeti ni puno veći gradovi a kamoli male općine poput Kreševa i njemu susjednih.


Nazočne je u ulozi domaćina na početku koncerta pozdravio samostanski vikar fra Josip Jukić dok je ulaz kao i na sve druge događaje "Hrvatskog proljeća" bio besplatan.
Podsjećamo, organizator manifestacije koja završava narednog petka u Kiseljaku koncertom ansabmla LADO je ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB uz koordinatorice Gloriu Lujanović i Irenu Mrnjavac.

Bаnjаlučkа filhаrmonijа je osnovаnа 2010. godine. Njene člаnove i rukovodstvo čine mlаdi, аli već priznаti umjetnici koje predvodi direktor Filharmonije Ivan Otašević.

Ovim koncertom nastavljena je suradnja s institucijama kulture iz Republike Srpske. Osim Gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke koji je nastupio u sklopu "Hrvatskog proljeća" u Travniku ove godine, Gudački orkestar je već gostovao u Vitezu prošle godine te sada u Kreševu.