Komemoracija na Bleiburškom polju pod pokroviteljstvom Grabar Kitarović i Čovića

svibanjska sjećanja, Bleiburg, Hrvatska, Bleiburg, Bleiburg, komemoracija, Bleiburg, Policijski dužnosnici, promet, Bleiburg, obljetnica
U uvodnom dijelu programa u 11 sati molitvu odrješenja na groblju Unterloibach predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Slijedi procesija prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju gdje će u 12 sati kardinal Bozanić predvoditi Misu za sve žrtve Bleiburga i križnih putova i održati prigodnu homiliju. Na Misi će pjevati Katedralni muški zbor iz Zagreba pod vodstvom maestra Miroslava Martinjaka uz orguljsku pratnju Nevena Kraljića.

Molitveni predprogram od 11 do 11.40 (na oltarnom prostoru) animirat će fra Ivica Vrbić, OFM Cap.

U nastavku komemoracije u 13.30 sati molitvu za žrtve islamske vjeroispovijesti predvodit će muftija dr. Aziz Hasanović.

Slijede govori izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića i predstavnika Počasnoga bleiburškog voda umirovljenog generala Stanka Sopte.

Organizator komemoracije je Počasni bleiburški vod. Organizator liturgije uime Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu na čelu s ravnateljem dr. Tomislavom Markićem, javlja Kta.

Komemoracija se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskoga naroda.