Željko Komšić: Šarene laže i prodavanje magle

Vitez, Željko Komšić, Željko Komšić političar
...upravo zahvaljujući onima koji su preglasali Hrvate u nedjelju i nametnuli im čovjeka koji se može svakako nazvati, samo ne Hrvatom. Iako je i pticama na granama dosadilo još jednom valja istaći da Komšić nije bio Hrvat sve dok nije uvidio da bi mu to hrvatstvo zahvaljujući sustavu moglo donijeti fotelju i privilegije.

Komšić je dijete iz miješanog hrvatsko-srpskog braka oženjen Bošnjakinjom. On nikada nije krio da je ateista, i da je Bosanac koji je u ratu bio pripadnik bošnjačke Armije BiH. Na ove izbore ušao je u koaliciju s ljudima koji mrze sve hrvatsko, i sve to su činjenice koje kažu da on s Hrvatima nema ništa zajedničko. Osim toga Željko Komšić je pun folova koje je uspješno prodao ljudima u BiH pričajući priče koje su ništa drugo nego velika šarena laže.

Kada sve saberemo Komšić najviše sliči sarajevskim šibicarima. Za one koji ne znaju sarajevski šibicari igraju igru s kutijama šibica i kuglicom. Oni u toj igri vješto sakriju kuglicu i tako varaju lakovjerne i naivne. Prije te prevare netko tko je s njima u dosluhu "slučajno" pogodi gdje je kuglica,  tako da sve izgleda kao igra na sreću, a ne kao velika prevara.

Komšićev kompanjon u igri kuglica i šibica ovaj puta bio je čovjek koga je ne tako davno u javnosti prozivao da je cijeli rat proveo skrivajući se iza skuta svoga babe. Bez njega Komšić ni pod razno nije mogao doći do tolikog broja glasova.

Ja ovim putem ne krivim Komšića što se u još jednoj igri dočepao fotelje u kojoj bi trebao uživati naredne četiri godine. Fotelja će mu donijeti privilegije, a on će funkciju iskoristiti za još četiri godine priča u kojima će prodavati maglu.

Meni kao Hrvatu koji ovu državu smatra kao svojom i zajedničkom sa svim narodima koji žive u njoj smeta što sam izigran od strane svojih susjeda. Umjesto poštovanja i uvažavanja sada sam od njih doživio licemjerstvo i lukavštinu kojom su u fotelju doveli čovjeka koji nema nikakve veze sa mnom i mojim narodom.

Ovim putem se javnoispričavam svim poštenim ljudima koji su glasovali za predstavnike svoga naroda. Oni jesu za zajedničku državu u kojoj ćemo se svi međusobno uvažavati i poštovati, a ovi drugi su ništa drugo nego i onaj koga su zaokružili.

Petar Zrinski/HERCEGOVINA.info