Zašto se uvijek i pod svaku cijenu u svakom momentu želi baciti negativno svijetlo na Hrvate u BiH!?

Željko Komšić, BIH, Hrvati u BIH, Daniela Škegro, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, Daniela Škegro
Ne biraju mjesto, ni vrijeme.
Prateći izjave koje Zlatko Dalić daje za medije, svjedoci smo istog.

Ne uzimajući u obzir što je Dalić jedna od rijetkih osoba koja je u najvećim trenutcima euforije i slavlja, srdačno odvajao vrijeme za medije.

Da neke medijske kuće ponekad znaju zlouporabiti nečiju dobru volju i vrijeme svjedoči i podatak kako ga je u najvećim trenutcima nacionalnog ponosa, zajedništva i veselja,novinar upitao mišljenje o nastupu M.P.T na proslavi.
Dok cijeli svijet uživa prepričavajući veličanstvene trenutke igre i uspjeha Vatrenih, novinar se u tim momentima okreće provokacijskim pitanjima.
Dalić kamenih gena se nije dao ni sekunde smesti.

Potom čitam intervju s jednom Bošnjačkom medijskom kućom za koju je Dalić u trenutcima slavlja odvojio dragocjeno vrijeme, a ti isti mu za vrijeme razgovora pominju-kako su mnogi u B i H zamjerili Daliću što je u obraćanju na slavlju rekao da su uz Hrvate iz Hrvatske i dijaspore ,igrali samo za Hrvate iz Bosne i Hercegovine. I kako to da nije pomenuo i Bošnjake?

Kada je već išao u tom smjeru ,čudno je kako se dotični novinar nije sjetio Subašićeve izjave," onako usput", u kojoj je on osobno jednu utakmicu posvetio majkama Srebrenice koja se održavala na isti dan kao i taj stravični pokolj u Srebrenici za vrijeme rata!
Čudno je kako se nije sjetio pomenuti veliku gestu Matea Kovačića koji je svoju medalju posvetio svom nedavno preminulom kolegi Bošnjaku!
Očito da nekima lijepe stvari nisu vrijedne pomena, već se namjenski "mlin okreće na svoju vodu"!

Dalić kamenih gena se ne da smesti nikada ,pa ni tada i odgovara dostojanstveno, govoreći da je to izrečeno u trenutcima velikih emocija!

Zbog čega uvijek traženje neke pažnje i prebacivanje na tenzije!?
Zašto se ne pominju lijepe stvari i zašto se uvijek i pod svaku cijenu u svakom momentu želi baciti negativno svijetlo na Hrvate u B i H!?
S obzirom na to da su Vatreni nacionalna momčad i njegovo pominjanje samo Hrvata iz Bosne i Hercegovine je sasvim prirodno i ispravno!

Osobno smatram da bi se mnogi vjerujem i naljutili da su čuli da su pomenuti jer po objavama je vidno bilo da su većina navijali za Engleze i Francuze u polufinalnoj i finalnoj utakmici.
Naravno da je bilo izuzetaka koji su se iskreno veselili pobjedi Vatrenih, ali većina je javno iznosila mržnju prema Vatrenima, Hrvatskoj državi, a naročito prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Zapravo ,oni čak ne priznaju da uopće postoje Hrvati u Bosni i Hercegovini i da su to Bosanski katolici. Riječ "Hrvati" ne dopuštaju pomenuti u bilo kom kontekstu s vezanjem uz ovu teritoriju.
Tu je opet na snazi ne razlikovanje teritorijalne, vjerske i nacionalne pripadnosti. Vođeni općom neukošću ili mržnjom prema Hrvatima u BiH.

Dok su djelatnici Vlade HNŽ na svojim profilima po društvenim mrežama pisali najgore moguće psovke za Hrvate i vrijđali.

Onda takvo pitanje nije ništa drugo već provokacija.
Čemu sada traženje te zahvalnosti koja ruku na srce i nije bila od većine !
U tim danima se u Sarajevu održavao veliki koncert povodom godišnjice vojnog udara u Turskoj, pa bi bilo za očekivati da bi se možda mnogi uvrijedili da ih je kojim slučajem izbornik pomenuo i to shvatili kao još jednu "ustašku provokaciju"!
Dok se konačno ne shvati i ne prihvati da Hrvati u Bosni i Hercegovini po svemu trebaju i moraju biti punopravni građani baš kao i dva ostala naroda u državi .Ove i ovakve teme s neopravdanom mržnjom će u suprotnom nažalost biti aktualne i prisutne u narodu ,a to nikomu ne donosi dobra.


Daniela Škegro/HERCEGOVINA.info