Pismo mrtvom ocu: Dragi tata Hrvatska nema pojma koliko su Hrvati u BiH ugroženi

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr
Što da ti pričam, sada smo svi mi izbornici, i svi bi mi bolje sastavili momčad od našeg izbornika Kovača. Moj dragi tata čak sam i ja sama sebe uhvatila u razmišljanjima tko je sve trebao igrati, a o nogometnoj taktici baš i nemam neke veze.

Iskreno mi je žao što je vatrena čarolija kratko trajala. Kao i tisuće drugih željela sam da se ona nastavi zbog našeg naroda koji je tih par dana zaboravio na sve nevolje koje su ga snašle ovih posljednjih godina.

Dragi tatice naši nogometaši koji su nakon Kameruna bili super junaci iznenada su poslije Meksika postali kukavice i neznalice. Svhvatam da je naš narod očekivao više, ali očekivanja su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo. Sve u svemu dragi tata Hrvatska se vratila u svoju kolotečinu i ružnu stvarnost.

Nažalost Hrvati u BiH nisu ni za ovih nogometnih dana izašli iz svoje ružne stvarnosti. Dragi tata pičala sam s majkom dugo o ovim problemima koji Hrvatima stvaraju Bošnjaci. Mama nikako da shvati da Bošnjaci ugnjetavaju Hrvate, i uvijek priča o nekim susjedima iz Vukovara koji su muslimani iz okolice Odžaka i koji su divni ljudi. Također puna je hvale za žene izbjeglice iz Bosne koje su sa nama bile u izbjeglištvu u Šibeniku. "Moje Azra, Mubera i Dinka su prekrasne žene, upoznala sam i njihove muževe i ne mogu da shvatim da oni žele zlo Hrvatima", njena je teorija s kojom se na kraju krajeva i ja slažem.

Nije problem u običnim ljudima Bošnjacima koji su skupa s nama dijelili gorku sudbinu izbjeglištva stotne kilometara daleko od svog doma. Problem je u njihovoj politici koja sustavno uništava Hrvate svakodnevno im uskraćujući prava.

Moj tatice slično našoj mami, javnost u Hrvatskoj je nedovoljno informirana o teškom stanju u kojem se nalaze Hrvati u BiH. Bošnjačka politika (nikako ne i narod) uz pomoć par prodanih duša uzrupirala je vlast koja treba pripasti Hrvatima koji su dobili glasove svog naroda.

Kada su izbacili legalno izabrane hrvatske predstavnike iz vlasti bošnjački nacionalisti su putem svojih medija sustavno huškali svoj narod protiv Hrvata optužujući ih da traže nešto na što nemaju prava. Svako traženje svojih prava od strane Hrvata,  Bošnjaci proglašavaju nacionalizmom i šovinizmom, i sve to putem medija pretvaraju u priče o dijeljenju i razbijanju BiH.

Dragi moj tata na te laži nasjeda  običan mali čovjek, i sukladno tome stvorila se atmosfera linča prema Hrvatima u BiH. Mami sam pokazala neke snimke na kojima se u BiH pale naše zastave i na kojima Bošnjaci slave neuspjehe Hrvatske, iste one Hrvatske koja ih je na stotine tisuća spasila od sigurne smrti nakon agresije.

Teško da će nešto u BiH promijenuti sve dok Hrvatska država javno ne kaže stop velikobošnjačkim političkim planovima. Hrvatska kao supotpisnik mirovnog sporazuma za BiH ima pravo i obvezu brinuti se o Hrvatima u BiH, a na kraju krajeva Hrvati iz BiH su  građani Hrvatske, a time i Europske unije.

Dragi moj tata Hrvati ovdje ne traže ništa tuđe. Nažalost druga strana koja hoće cijelu BiH za sebe iskoristila je uticaj medija da to običnim ljudima prikaže u skroz nekom drugačijem svjetlu. Vrijeme je da BiH krene prema naprijed, a prema naprijed će moći samo ako svi njeni narodi budu zadovoljni.

Dragi tatice Hrvati u BiH nisu zadovoljni, i to moraju shvatiti Bošnjaci ukliko zaista žele normalnu i jednakopravnu BiH bez hrvatskih Sejda Bajramovića koje su nametnuli svojim susjedima Hrvatima. Ovo nema veze sa susjedima iz okoline Odžaka, kao ni sa Azrom, Muberom, Dinkom i njihovim meževima, ali ima sa Lagumdžijom, poltronima i platformama.

Eto toliko za sada, dragi tata ljubi te tvoje jedino zlato.

HERCEGOVINA.info