Nino Raspudić: Slavo Kukić je politički blef SDP-a

Nino Raspudić, stećci, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, izbori, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Hercegovci, Nino Raspudić, Ante Tomić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, referendum, U ime obitelji, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Sarajevo, cirkus, Nino Raspudić, Nino Raspudić, BIH, Hrvatska, Hrvatska zemlja, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Kolinda Grabar Kitarović, Hrvatska, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Čapljina, Nino Raspudić

Kako komentirate trenutnu pat poziciju oko(ne) izbora predsjedavajućeg Vijeća ministara?

"Vidim je kao još jedan dokaz koliko je ovakva BiH potpuno nefunkcionalna država".

Čiji je ustvari kandidat Slavo Kukić i kome treba takav čovjek na čelu Vijeća ministara?

"On je kandidat onih koji su ga predložili, dakle SDP-a i njegovih satelita. Mislim da je isturanje Kukića, za kojeg se u startu znalo da ne može dobiti potporu najvećih hrvatskih i srpskih stranaka, običan politički blef. Šibicarska politička logika koja nikome ne može donijeti dobra".

 Jesu li posljednja događanja u BiH, izbor vlasti u Federaciji BiH i isti scenarij na državnoj razini ustvari poruke Hrvatima kako trebaju napustiti BiH?

"Iz svega ovoga što se događa zadnjih mjeseci možemo iščitati da je trenutno dominantna politika bošnjačke elite politički desubjektivirati Hrvate u BiH, oduzeti im mogućnost da sami izaberu svoje političke predstavnike. Takva politika je pogubna za sve narode i građane u BiH, jer u složenoj i krhkoj državi kao što je Bosna i Hercegovina široki poliitčki konsenzus legitimnih predstavnika sva tri naroda uz međusobno uvažavanje i toleranciju je jedini put naprijed".

Koji je krajnji cilj Zlatka Lagumdžije oko svih ovih farsi koje je pripremio Hrvatima?

"To morate pitati njega, ono što ja mogu iščitati iz njegovih zadnjih političkih poteza je da se želi etablirati kao nacionalni lider Bošnjaka koji će nacionalističku bošnjačku platformu, upakiranu u pseudograđansku priču, uspjeti realizirati barem potpunim poklapanjem Federacije BiH. No očito je da se malo prekombinirao".
 Hoće li Milorad Dodik i stranke iz RS-a do kraja biti uz dva HDZ-a, ili je i ta koalicija samo neka vrsta dvostruke igre?

"Nema tu politčke ljubavi, radi se o logičnoj, interesnoj političkoj koaliciji. Ona će biti stabilna sve dok dominantna bošnjačka poltika prema drugim narodima bude ovakva kakva je danas".
 Kakav mehanizam bi Hrvati trebali upotrijebiti danas u BiH kako bi se zaštitili?

Glas Nine Raspudića daleko se čuje, i sasvim sigurno je to danas najzanimljiviji sugovornik što se tiče trenutnog političkog stanja u BiH. Evo što o trenutnoj situaciji u BiH za naš portal kaže gospodin Raspudić.

"Na državnoj razini preostaje koalicija sa srpskim blokom, na županijskoj i općinskoj svaki mogući legalni otpor nelegalnoj i neligitimnoj federalnoj Vladi, snažno lobiranje na važnim inozemnim adresama i na koncu - građanski neposluh".
 Vide li birači SDP-a kako je stranka za koju su glasovali ista ili čak i gora od onih koje su svih ovih godina bile na vlasti.( afera reket, postavljanje podobnih itd)?

"To morate pitati njih. Zabrinjavajuće je stanje svijesti osobe koja na izborima za člana predsjedništva daje sebi pravo određivati tko će biti predstavnik naroda kojem ne pripada. Meni je to strašno. Ne bih imao ni obraza ni želuca, u složenoj zemlji kao što je BiH, na izborima zaokruživati i određivati npr. tko će biti bošnjački ili srpski član predsjedništva. Golema većina birača SDP-ovog kandidata Željka Komšića to može. Pa sad - ili su potpuni glupani pa im nije jasno da u složenoj zemlji kao što je BIH, određivati drugom narodu tko će ih predstavljati znači podrivati same temelje višenacionalne države, ili su potpuno svjesni što čine, ali onda su još gori i  puki su šovinisti."

 Ima li uopće BiH šanse preživjeti i kao država na osnovama kako je zamislio Lagumdžija?

"Nema"

Za kraj jedno osobno pitanje. Bliže se izbori u RH, vidi li Nino Raspudić sebe kao kandidata dijaspore za sabor RH? Mnogi Hrvati iz BiH bi upravo željeli da ih Vi predstavljate u Saboru.

"Nemam se namjeru baviti dnevnom politikom!".

hercegovina.info