Milan Bandić ili Ivo (Zorana) Josipović?

predsjesdnik rh, predsjednički izbori, Milan Bandić, Ivo Josipović, Milan Bandić, Andrija Hebrang, prevara

 Danas Hrvati nemaju 12 opcija nego samo dvije: Ivu (Zorana) Josipovića kandidata SDP-a i Milana Bandića zagrebačkog gradonačelnika i neovisnog kandidata. U prvom krugu moglo se glasovati u rukavicama i sa maskom na licu, a danas  su te maske pale.

Trenutni predsjednik RH (hvala Bogu još kratko) osuo je paljbu na jednog od kandidata istim žarom kao kada se i sam borio prije 10 godina za poziciju na kojoj je trenutno. Stipe Mesić, nekada desničar i dobar poznavatelj ustaških pjesmica, danas humorista i anti fašista grubo je nasrnuo na Milana Bandića, isto onako kako je nasrnuo prije desetak godina na Hercegovce, i za sve nedaće RH i njenog puka okrivio upravo njih. Upravo na toj retorici Stipe, Stjepan ili Stipica dobio je izbore, bez nekog velikog programa ili rješenja za građane RH.  Njegova potpora Ivi Josipoviću za veliku većinu Hrvata u BiH znači nastavak antihrvatske kampanje u BiH.  Sam Josipović prije nekoliko večeri na novoj TV objašnjava svekolikom glasačkom  puku kako je Bandić nastavak tame koja trenutno vlada Hrvatskom, a kako je on sam svjetlo koje dolazi.  Nedugo zatim isti gospodin izjavljuje kako je ponosan što će nastaviti Stipicinim putem. Ako se zbroji dva i dva to znači da je vladavina Stipice Mesića doba te tame koju Ivo (Zorana) Josipović namjerava preokrenuti u svjetlo. Teško se u tim izjavama pametan čovjek može snaći, ali te izjave više od svega govore o samom kandidatu i jednom od njegovih mentora.  Bezrezervnu potporu gospodinu Josipoviću dala je i Vesnica Pusić gubitnica iz prvog kruga izbora. Dama koja je okreće kako vjetar puše dobro je poznata po izjavama na početku ( svoje predizborne)kampanje kako je za hrvatski entitet u BiH, da bi to sve demantirala za par dana i uz to svojim predizbornim spotovima ljude iz Bosanske Posavine poistovjetila sa kriminalcima i lopovima.

Druga Ivu brže bolje podržao je i drugi gubitnik Damir Kajin demagog koji godinama obezvrjeđuje sve ono poztivno u Hrvatskoj i od čijih govora i tekstova svakog poštenog Hrvata samo zaboli glava. Tom šarolikom društvu pridružio se i gospodin Milorad Pupovac predsjednik SDSS-a, stranke koja sa svojim predznakom nikako ne može dobro misliti Hrvatskoj i Hrvatima. Dakle družba Ive (Zorana) Josipovića u sastavu Stipica, Vesnica, Puhovac i Kajin obećava da će Hrvatska biti obojna u crveno nakon 10 siječnja. Ne čini li se nakon svega viđenog u posljednjih dvadesetak  godina da je Hrvatskoj dosta crvenila i bez njihovog crvenila ? Nije li dokaz da su branitelji koji su stvorili ovu državu protiv te i takvedružine i koji svakodnevno daju potporu Milanu Bandiću. Ukoliko se družba ustoliči na Pantovačaku bojim se da ćemo Thompsona i druge domoljube gledati samo na DVD snimcima, dok će na hrvatske trgove i dvorane na velika vrata ući turbo folk zvijezdica koji svoje poreze plaćaju nekamo drugo. Nije li običnom puku dosta obezvrijeđivanja Domovinskog rata i predaje hrvatskih generala stranim sudovima? One istinske hrvatske ratnike koje nisu predali Hagu jednostavno su umirovili. Sve to je daleko i od socijal -demokracije koju su zagovarali pokojni Ivica Račan i gospodin Zdravko Tomac koji se jasno odredio o gore nabrojanoj družbi.

 

 I za kraj nije li dovoljna činjenica da gospoda sa indexa podržavaju tu družinu, a zna se dobro koliko taj portal cijeni neovisnu Hrvatsku i njene građane.  Pametnom dosta da zaključi tko nudi svjetlo, a tko tamu. Istina je da je RH zadnjih 10 godina u tami, tami koju želi nastaviti gospodin Ivo (Zorana) Josipović. Nije on njegov daljinski upravljač, ne odmiče se on daleko od njega da bi sa njim upravljao daljinskim putem.  Nije Hrvatska vidjela puno svjetla od kada je na njenom čelu Stipica, a još manje bi je svjetla obasjalo dolaskom njegovog favorita. Gospodin Josipović vjerojatno nije loš čovjek, ali kao igračka u ruci predsjednika SDP-a je u ovom trenutku najgore moguće rješenje po Hrvatsku. Za Hrvatsku koja je danas na prijelomnici i kojoj ne trebaju oni koji su je spremni prodati za šaku eura. Kakva budućnost očekuje Hrvatsku nakon 10 siječnja u rukama je samih njenih građana. Ukoliko su spremni da im pamet sole demagozi poput Mesića, Milanovića, Pusićke, Pupovca i Kajina imaju priliku izabrati gospodina Josipovića. Ukoliko imaju drugačije mišljenje i ukoliko cijenje preporuke braniteljskih i domovinskih Udruga njihov glas će sasvim sigurno otići Milanu Bandiću. Hrvatska ulazi u tunel 10 siječnja, hoće li iz njega izaći na svjetlo  ili tamu ostaje da se vidi.