Marijan Knezović: Obraz za telale u ZHŽ-u

Marijan Knezović
To nisu oni koji javne obrazovne institucije doživljavaju kao privatnu svojinu i ne vode se nikakvim moralnim standardima.

Pošušje, Herceg Bosna - to su svi oni učenici koji stoje pred posuškom gimnazijom i traže pravdu, to su svi profesori koji direktno IZLAŽU SEBE i svoju egzistenciju kako bi osigurali dostojanstveno obrazovanje za mlađe generacije te zbog tog nerijetko bivaju kažnjeni, kao i njihove obitelji.

Posušje i Herceg Bosna, to nije ministarstvo koje se ruga zdravom razumu građana niti ministrica koja nije spremna, ne zna i ne želi preuzeti odgovornost i odstupiti. Posušje i Herceg Bosna, to je sutkinja koja je u presudi ‘oprala' ministricu, iako mnogi krive i sud, ali samo zato jer nisu vidjeli presudu, a vidjeli je nisu jer mnogi ne žele da se vidi. Ovakvi događaji su oni gdje se moraju zauzeti strane, a lijepo je znati da će oni koji su izabrali stranu istine i pravde - pobjediti, jer uvijek to Bog tako posloži.

Dok je fra Grgo bio živ, napali ga fratri u Kreševu da objavi da je Hrvat, a on im odgovori: "Ako je Vaše hrvatstvo za telale, nije moje!" Lijepo je vidjeti profesore kako slijede ideje čovjeka po kojem škola nosi ime. Dragi profesori, a i učenici, ako je "njihov obraz" za telale, nije vaš!

P.S. Četiri godine sam pohađao Gimnaziju fra Grge Martića. Bio sam i previše živahan, često i neodgovoran. Ipak, nikad me nijedan profesor nije oštetio na bilo koji način, dapače. Ne treba mi veći razlog zašto da vjerujem kako odluke i prosudbe naših profesora mogu biti Biblija za pojedince u ministarstvu i vlasti. I ne treba mi previše pameti da zaključim kako će se djeca ugledati na profesorice i profesore, a ne na foteljaše, što nam opet govori - nije sve tako crno.

marijanknezovic.com