Hrvati Bosne i Hercegovine jasno i glasno- Željko Komšić nije naš predsjednik !

Dragan Čović

. Ništa više mudrosti niti zrelosti nije uočeno u odnosu na prethodne izborne cikluse, klica sumnje, ogorčenosti i nepovjerenja trajno posijana.

„ Not my president" fotografije kruže društvenim mrežama, hrvatska javnost zbunjena a poruka za Hrvate više nego jasna, kao da negdje u daljini odjekuje da mjesta za jedan od tri konstitutivna naroda u BiH nema, jer štogod bila politička volja hrvatskog naroda, biti će ipak onako kako mi, mnogobrojniji narod odlučimo. Podobnost je oduvijek bila sinomim za politiku, a idealan odogovor na pitanje zbog čega je to tako Hrvati su dobili u nedjelju oko ponoći. O apsurdnosti novonastale situacije o kojoj cijela regija bruji, govori u prilog i činjenica da tzv „hrvatski član Predsjedništva BiH" kandidat Demokratske fronte BiH Željko Komšić trenutno s nešto manje od 10 posto neobrađenih biračkih mjesta ima veću potporu čak i od novoizabranog bošnjačkog člana Predsjedništva, kandidata Stranke demokratske akcije BiH Šefika Džaferovića.

Uzmemo li u obzir koliki je omjer Hrvata u odnosu na Bošnjake u BiH, matematika i poruka ovih Općih izbora više je nego jasna. Ovim načinom, da ne kažem izbornim cirkusom, na veliku žalost dokazano je da su tvrdnje o kojima je hrvatski narod godinama upozoravao kako naše susjede tako i međunarodnu zajednicu, istinite.

Preko 80 posto hrvatskog biračkog tijela u Bosni i Hercegovini ovim izborima je izignorirano, međunarodna zajednica sve promatra s povezom na očima a oni koji su podržali novoizabranog „hrvatskog člana Predsjedništva BiH" sarkastično i direktno poručuju „iz inata". Postavlja se pitanje na koji je to besmislen način formuliran Ustav BiH, kao Aneks IV. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini te čemu priča o konstitutivnosti i nacionalnom balansu kada je više nego očito da nema osiguranja da oni brojniji neće izabrati predstavnike malobrojnijim. Nije li naš svijet već umoran od mržnje, one mržnje koja zaslijepljuje i koja često najviše naudi sama sebi. Očito da pojedini ne misle tako.

Preliminarni rezultati su objavljeni a prema osvrtu i izrazu većine ( svih ) žitelja hrvatskog naroda u BiH primjetno je veliko nezadovoljstvo te sve snažnija poruka svijetu da Željko Komšić sada već osjetno neće biti prihvaćen kao predstavnik hrvatskog naroda.

Ne mogu se oteti dojmu da nam drugi biraju političke predstavnike, stoga je moj izbor samo jedan dr. Dragan Čović - moj predsjednik !

Tea Ružić