Koliko će našeg novca 'zbog nereda' otići na Krivaje i slične propale tvrtke?

pranje novca, prosvjed, prosvjednici, Neredi, Tuzla, prosvjedi, pljačka, Tuzla, Neredi, pismo, policajac, prosvjedi, Tuzla, Neredi u Mostaru, prosvjedi, Dayton, BIH, prosvjedi, prosvjedi, Neredi u Mostaru, policija, prosvjedi, šteta, BIH, demokracija, prosvjedi, Tuzla, Sarajevo, prosvjedi, BIH, prosvjedi, prosvjedi, BIH, županije
Povod je uvijek novac. Točnije, državnim tj. našim novcima vraćaju se u život tvrtke, koje su očito rupe bez dna i preko kojih Bošnjačke političke elite operu na desetke milijuna maraka, pod krinkom kojekakve pomoći istima. Poznate su nam Sarabon, Binas, Energoinvest, Pretis, Krivaja, Konjuh, Granit, Vitezit, Agrokomerc... U svim tim tvrtkama svake godine završi na desetke milijuna naših konvertibilnih maraka kojima se smiruju prosvjedi - gase požari. Najnoviji gori u Tuzli.
Sindikati Dite, Konjuha, Guminga, Polihema i drugih nekadašnjih giganata koji ovih dana 'haraju' Tuzlom odlično su sredstvo za Vladu Federacije BiH, koja je ovo sve pomno isplanirala, a najlakši način za izvlačenje novca je kupovina mira.

Izvrstan posao mora se priznati, ali postoji jedna kvaka u cijeloj toj priči. Taj novac kojim oni kupuju mir, u proračun su uplatili stanovništvo i gospodarstvo Zapadne Hercegovine. Taj isti novac kad uplatimo po običaju više nikad ne vidimo, već se on preusmjeri u već spomenute rupe bez dna.

Kad je i kad će Vlada Federacije pomoći nekoj tvrtki od Mostara do Livna ili do Neuma? Neće nikad, baš ih briga kad neka propadne.

Pitamo se je li krajnje vrijeme da Hrvatski političari traže izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine, a koji je sada na štetu cijele Hercegovine i Hrvata koji u njoj žive.

Nemamo ništa protiv kupovine bilo čijeg mira, ali kupujte sa svojim novcima, ne našim!

Brotnjo.info