USPAVANKA ZA BOŽA LJUBIĆA: "Čović, Čović, Čović, Čović, Čović...."

Božo Ljubić, HDZ 1990, HDZ BiH, Božo Ljubić, Dragan Čović, HSP BIH, Božo Ljubić, vlast, Božo Ljubić, HDZ 1990, Božo Ljubić, Božo Ljubić, vlast, BIH, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, Božo Ljubić, Ivo Sanader, Mladen Barišić, Božo Ljubić, vlast, BIH, Božo Ljubić, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, BIH, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, sabor
U najnovijem priopćenju, začudo, nije toliko opsjednut Čovićem kao ranije četiri godine. Što je pohvalno. Umjesto deset puta po priopćenju u ovome ga je spomenuo tek samo pet. Medicina je čudo!

Ljubić je u svom današnjem medijskom istupu naglasio  kako je bolna činjenica da je više od 130 tisuća Hrvata ostalo osiromašeno i poniženo politikama iz prošlosti. Što će reći da  on sebe smatra političarem budućnosti kojeg  boli kada političari iz prošlosti pljačkaju njegov narod. Drugim rječima, Božo Ljubić kojeg se sječamo iz devedesetih, svrgnuti Božo Ljubić, Mariofilov brat, nije taj Božo o kojem govorimo. Ovo je neki novi Božo. Božo del Futuro.

Najavu druga Čovića kako će se izjasniti s kojim bošnjačkim strankama će formirati vlast, uz savezništvo s Miloradom Dodikom, za Ljubića je gola borba za vlast i ništa drugo.

Što će opet reći da se po Ljubiću stranke ne bi smjele boriti za vlast??? Kao da se i za šta drugo i bore.Koji je smisao predizborne kampanje po futurističnom Boži ako nije borba za vlast?

Uzmimo primjer njegovu stranku. Devedesetku kao što znamo vlast uopće  ne zanima. Niti ih je zanimala 2006-e. Oni su se osnovali tek onako, kao altruistična udruga,  a narod ih je silom, mimo njihove volje, natjerao u vlast. Ljudima je dojadio Čović. I ljudi su sami ljepili plakate, šili Devedesetci odijela i pisali govore. Nije Devedesetka to htjela. Al je narod.

Što danas  vidi i po realizaciji. Kad na vlast dovedeš nekog tko na vlast ne želi dobiješ Božu Ljubića.

Htjeli su biti oporba ali im nisu dali!  Narod ih je prevario. Hrvatski narod u BIH. Prevaranti!

Ovaj njegov istup također nije borba za vlast. Ljubić želi naprosto služiti svom narodu i to izvan institucija vlasti. Što će mu 3.10. vjerojatno i biti omogućeno.

“Ne brinu me priče Dragana Čovića niti me impresioniraju tvrdnje o 130 tisuća glasova za njegovu politiku", reče Ljubić, što je opet pomalo čudna izjava od ozbiljnog političara koji u 4 godine djelovanja ne priča ni o čem drugo osim o Čoviću i Čovičiljcima. Od političara koji je obećavao borbu s Čovićevim kriminalom o kojem je onomad govorio kao da je kazneno sankcioniranje druga Dragana samo pitanje dana kad Devedesetka krene krojiti pravdu, pretvorio se u najobičnije laprdalo. Čovićopata. Kao i pola mu stranke. Koji 4 godine ne čine ništa od obećanog nego pažnju skreću na priču o Čoviću. Koji je barem u tri županije cijelo vrijeme  u oporbi.

Program Devedesetke tako bi se u zadnje 4 godine mogao svesti pod zajednički nazivnik : "Nemamo pojma šta hoćemo, al znamo šta nećemo. Nećemo ono što hoće Čović! To je naš kategorički stav!"

Ljubić dalje kaže: "Mnogo je više od 130 tisuća Hrvata koji su ostali osiromašeni, poniženi i ojađeni politikama iz prošlosti. Oni će 3. listopada svojim glasovima odgovoriti na anketno pitanje, koju politiku žele da ih predstavlja? S kime se mogu poistovjetiti u političkom, moralnom i socijalnom pogledu?"

Da je ovo rekao neki oporbeni mladi čelnik izjava bi bila na mjestu. No meditativnom Ljubiću, starom HDZ-ovcu koji se kiti pridjevom "osnivač"  netko je zaboravio reći da je upravo njegova stranka HDZ1990 već 4 godine na vlasti u tri hrvatske županije, u one iste tri županije  u kojima nema dječjih doplataka i porodiljnih naknada, u kojima se proračunski višemilijunski minusi duplaju kako blagajnika  Jere Lijanovića zasvrbi neka stvar.

Što baš i nije naročito moralno djelovanje, o kojem priča Ljubić.

Moral je Boži inače omiljena predizborna riječ. Uz riječ "vjera" i "transparentnost". S tim istim moralom, npr. stranka HDZ1990 u ZHŽ-u imenovala je cijeli niz istaknutih vršitelja dužnosti sa sumnjivim diplomama, a jedan od ministara u ZHŽ-u diplomu je stekao pred sam mandat u petom desetljeću života.

Radi se o stranci koja je u prošloj predkampanji trijumfirala na FABUS-u i priči o borbi protiv lažnih diploma. Čak su Poskoku poslali potpisanu izjavu Lidera Bože u kojem jamči borbu protiv kupljenih diploma. I korupcije kao takve. I to je Božo zaboravio.

Pored toga Ljubćeva stranka je na vlasti i u Federaciji. Čak mu je prezimenjak u Vladi iste.  Svašta papir trpi. Kao i članstvo Devedesetke. Demencija u Devedestci je metastazirala.


Najbolji kandidati


Naglašava Ljubić dalje da je "HDZ 1990. okupio oko sebe, ili bolje reći, udružio se s onima koji su odlučni mijenjati stanje". Nije rekao na kog točno misli ali valjda misli recimo na HSP kao partnera.

Posljedice tog udruživanja prstenove  družine zvane HSP sa družinom u HDZ90 i Lijanovićima već primjećuju građani ZHŽ-a npr.  županije u kojoj je Ljubićeva koalicija u samo 4 godine napravila minus teži od 50 milijuna maraka. Četiri puta teži nego prethodna, ništa manje korumpirana vlast, u 16 godina prije. Tako kaže matematika. Pri čemu su pobrisani svi pisani tragovi gdje su pare otišle. U čije šljivike i pojate. Božo o tome neće da govori. On se bavi visokom politikom. Osim kad peče rakiju.

Ljubić dalje ponavlja parolu iz 2006-e, onu na koju je narod tada nasjeo: “Odlučni smo vratiti narodu vjeru u sebe. Imamo vjeru i samopouzdanje da je moguće obraniti hrvatsko pravo na Bosnu i Hercegovinu."

Pri tome zaboravlja da je upravo on Božo dr.Ljubić, te njegov HDZ1990, od dolaska na vlast 2006-e do danas sustavno radio na rušenju te iste vjere i povjerenja koje im je narod dao. Rušenjem Prudskog sporazuma npr. koji je prvi put legitimirao ideju hrv. federalne jedinice, rušenjem institucija hrvatskih županija u kojima je za interes centralističkog Sarajeva pogažen pravni sustav  županije kao federalne jedinice FBIH. Rušenjem šanse za  bilo kakvo zajedničko strateško djelovanje na nacionalnoj razini, sabotirajući svaku inicijativu onih drugih manje vrijednih Hrvata, upravo je On gazio po hrvatskom pravu na hrvatsvo u BIH, služeći usput kao naivni medijski materijal za manipulaciju Hrvatima na bošnjačkim medijima. Gotovo jednako naivno kao i Jurišić.

Ljubić dalje navodi kao njegovi imaju samopouzdanje i da je moguće pobijediti lopovluk i korupciju:"Hrvatska koalicija HDZ 1990.- HSP BiH ima to kao cilj u svom izbornom programu, a nadamo se da ćemo k tom cilju krenuti u poslijeizbornom savezu s ostalim relevantnim strankama. Tvrdim da imamo najbolje kandidate na listama. Sve neovisne ankete govore da hrvatska koalicija ima većinsku potporu u županijama s hrvatskom većinom kao i kandidat koalicije za člana Predsjedništva Martin Raguž”, samouvjeren je Ljubić.

Pri tome zaboravlja da je koalicija HSP-90 zadnjih godina u županijama na kojima je na vlasti zapošljavala ljude isključivo po stranačkoj pripadnosti, da su se poslovi, poticaji i diplome dodjeljivalle pravaškim, 90-aškim i Mesarovim firmama i da je 4 godine HSP/90/Mesari primjer procvata korupcije u Hrvata. Nije naveo hoće li se njegova stranka boriti protiv takve korupcije ili se ta borba ne odnosi na njihove?

Pozivajući se u Dnevnom listu na ankete zaboravio je reći da je iste te ankete proveo isti taj Dnevni list,  novina pod vidnom HSP/90/Mesarovom kontrolom u kojoj jedan dan ide red HSP-a, pa red 90-ke pa red svinjetine. Isto tako zaboravio je reći kao je skidanje kontrole s medija bilo jedno od glavnih predizbornih aduta upravo njegove stranke - HDZ1990. One iste kontrole kojom njegova stranka kontrolira cijeli niz medija. Skupa sa koalicijskim partnerom.

Na pitanje da prokomentira posjet premijerke Hrvatske Jadranke Kosor HDZ-u BiH i nazočnost na njihovoj svečanoj akademiji, Ljubić kao malo dijete, kreće se duriti:  “Što se tiče posjeta aktualne premijerke Mostaru, je li izabrala pravi trenutak i pravo društvo, ostavljam na ocjenu javnosti i njezinom Predsjedništvu. Svakako ova gesta neće ostati bez adekvatnog odgovora”, dodaje predsjednik HDZ-a 1990.

A onda slijedi najveći apsurd Ljubićevog intervjua. Iako je u par rečenica prije izjavio da su politike "prošlosti" opljačkale 130.000 BH Hrvata, Ljubić govoreći o obilježavanju 20. obljetnice utemeljenja HDZ-a od Čovićeve stranke, Ljubić kaže: “HDZ koji je vodio osnivače u Bosni i Hercegovini 1990., među kojima sam bio i sam, ideju osobne i narodne slobode, utemeljuje i nastavlja HDZ 1990. Ono što nikome ne dopuštam jest nelegitimno prisvajanje vlasništva na ovom nacionalnom projektu što HDZ jest bio, posebice to ne dopuštam nekome tko je tada bio na drugoj strani.”

Drugim rječima  Božo Ljubić sve zasluge iz prošlosti koje je tada jedinstveni HDZ načinio, pripisuje sebi, u tom trenutku on je političar prošlosti, osnivač, borac za nacionalnu slobodu,  dok su svi grijesi koje je tada jedinstveni HDZ učinio prešli u HDZBIH.

Lijepe li logike. Kršna li političara. I sretnog li naroda s njim. Mašala.

nzirdum l poskok.info