"Šutnja je zlato"

Izbori BiH
Dan predizborne šutnje doživljavamo kao dan  kada bi političari trebali šutjeti. No, predlažem da ovaj put „prođemo s duge strane“ i taj dan percipiramo kao priliku u kojoj bi savjest trebala progovoriti.
Čija?! Naša, jer tuđu savjest definitivno ne možemo, a i ne trebamo čuti.
 
Zašto?!

Izbor (i) je u životu jako bitna stvar. Trenutak kojem prethodi mudro promišljanje, logično analiziranje, a odabir je ishod navedenoga. Ne smijemo zanemariti činjenicu da  je izbor svojstven samo čovjeku. I upravo zbog toga naši izbori u bilo kojem pogledu ne bi smjeli biti stvar inercije, ovog ili onog interesa već stvar savjesti. A kad savjest odabire, svjesna je da će se sa svojim izborom morati nositi tj. živjeti.
 
Koga izabrati?

Znam, mnogi će reći „svi su isti“, no činjenica je da nisu. Jer, i da su isti mi ih na različit način percipiramo. Slogani su nam jasni, znamo ih već napamet. Čitamo ih na bilbordima, slušamo u medijima, prepričavamo između sebe. No, tko su kandidati koji stoje iza (ne) vještih poruka, jesu li dio nekog „dejavu“ miljea, ili neki novi ljudi?!

Preveć je pitanja pred izborom.
A izbor je odgovorna stvar.
Izborom sami kreiramo svoje sutra.

Ma kako se vremena činila teška, a izbori bez kvalitetnog izbora.
Ne zaboravimo da je čovjek nadživio bezbrojne kušnje i nedaće, pa i onda kad nije imao bog zna kakav izbor, znao je od dva zla izabrati ono manje.

Kažu da je  „šutnja zlato“.
Iskoristimo dan predizborne šutnje za promišljanje o vlastitom izboru.
Izađimo i izaberimo po savjesti.

No, nemojmo zaboraviti da „sa svojim izborom treba moći živjeti“.

Za ABCportal.info (Sanijela Matković)