Otvorena Politička akademija HDZ-a BiH.

HDZ BiH, HDZ BiH

U svome govoru tom prigodom ona je istaknula kako je Politička akademija utemeljena kao tijelo stranke koje ima za cilj stalno usvajanje novih znanja i vještina potrebnih za uspješno i učinkovito kreiranje i sudjelovanje u političkim procesima, a sve to na dobrobit polaznika akademije, stranke i cjelokupne društvene zajednice.  

 Po njezinim riječima, program Akademije predviđen je kao stalna  edukacija namijenjen primarnom članstvu stranke, ali i osobama iz  drugih političkih stranaka, predstavnicima medija, javnog sektora, gospodarstva, te svim ostalim zainteresiranim pojedincima iz zemlje i inozemstva. 

 "Osnivanjem Političke akademije HDZ ostaje dosljedna svom opredjeljenju za politiku znanja i sustavnu izobrazbu kadrova koji će biti u stanju u svakom trenutku odgovoriti izazovima budućnosti,  vođeni vizijom Akademije i uz njezin slogan 'znanje pobjeđuje'", kazala je Bradara.
 
 Ona je istaknula će Akademija nastojati ostvariti svoje programske ciljeve, kao što su vjerodostojno promicanje temeljnih načela HDZ-a BiH, mira, slobode, političke kulture, kulture dijaloga i drugih civilizacijskih dostignuća temeljnih na demokršćanskim vrijednostima. 

 Bradara  je zaključila kako će Akademija promicati demokratske i  europske perspektive BiH, kao ustavno moderno uređene države jednakopravnih naroda i građana.

 Prigodnim riječima nazočnima se obratio i predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, koji je istaknuo kako je današnje otvaranje Doma HDZ-a BiH i Političke akademije te stranke jedan dobar znak jer to, kako je kazao, govori da je HDZ stabilna stranka i stabilan politički faktor u BiH.

 Dodik je istaknuo da članovi SNSD-a, čiji je on predsjendik, podržavaju kandidatkinju HDZ-a BiH za članicu Predsjedništva BiH, te da će svi članovi i simpatizeri te stranke na predstojećim izborima glasovati na Borjanu Krišto.

 "Ovo je jako dobra poruka i nama koji smo politički partneri HDZ-u BiH jer on svojim političkim angažmanom može da bude primjer dobrog političkog djelovanja. Otvoriti političku akademiju znači usmjeriti se ka stvaranju bolje budućnosti", kazao je Dodik na kraju svog obraćanja.

 Današnjem otvaranju Političke akademije HDZ-a BiH nazočili su  brojni domaći i inozemni politički dužnosnici, dužnosnici sa svih razina vlasti u BiH, predstavnici diplomatskog kora akreditiranog u BiH, predstavnici visokoškolskih ustanova u BiH i inozemstvu te predstavnici udruga i zaklada koje surađuju s Političkom akademijom HDZ-a BiH.

Otvoren DOM HDZ BiH


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Bojan Domić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" Marija Zelenika  i ravnateljica Političke Akademije HDZ-a BiH Lidija Bradara presijecanjem vrpce svečano su danas otvorili Dom HDZ-a BiH u Mostaru.

 Tom prigodom nazočnima se obratio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, kazavši kako je novootvoreni Dom HDZ-a mjesto okupljanja svih ljudi dobre volje, bez obzira na stranačku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost. 
 
 "Želim da ovo bude dom svih onih koji žele dati savjet, uputu ili naputak o tome kako donositi što mudrije odluke. Ovo mjesto treba da bude dom i svim onima kojima treba savjet sugestija i pomoć", kazao je Čović, dodavši kako HDZBiH želi da nakon  predstojećih općih izbora bude predvodnikom hrvatskog naroda i predvodnikom političkih događanja u BiH.

 (Fena)