Održana svečana sjednica HDZ BIH Ljubuški

HDZ BiH

...,  čelništvo te stranke, predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem, boravilo je u petak u radnom posjetu općini Ljubuški.

Kako je danas priopćeno iz te stranke, izaslanstvo HDZ-a BiH tom je prigodom položilo vijenac i upalilo svijeće ispred spomen obilježja ljubuškim žrtvama, te je sudjelovalo na svečanoj sjednici Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški.
 
Nazočnima su se obratili predsjednik OO HDZ BiH Ljubuški i načelnik Općine Nevenko Barbarić, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Ljubuški Vedran Markotić, predsjednica OO Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" Ljubuški Žana Primorac i predsjednik HDZ-a BiH  Dragan Čović.
 
Čović u svom je obraćanju istaknuo kako će njegova stranka ustrajati na tome da BiH konačno dobije novi Ustav BiH koji će garantirati apsolutnu ustavnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.
 
"HDZ BiH mora graditi status strateške pozicije odnosno HDZ BiH mora biti stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH. Predstojeći Opći izbori u BiH su, ja bih kazao, kao i mnogi drugi do sada povijesni. To je fraza, no ovaj put ovo su uistinu povijesni izbori za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini", poručio je Čović napomenuvši da je cilj HDZ-a BiH da na Općim izborima osvoji 130 000 glasova.
 
"To bi značilo kako se vraćamo na rezultat prije 12 godina. On bi sam po sebi značio da HDZ BiH bude vrlo jasno prepoznat i od domaće i od inozemne javnosti kao snaga bez koje se ne može razgovarati o uređenju države BiH, ustavnim promjenama ali i svim ključnim obvezama i reformskim aktivnostima koje stoje ispred nas. Duboko vjerujem kako je došlo vrijeme, uz sve probleme koje smo imali u posljednjih 5 ili 6 godina, da sve zemlje iz okruženja kada budu analizirale probleme u BiH, HDZ BiH gledaju kao jednog ravnopravnog partnera. Bez HDZ-a BiH i hrvatskog naroda u BiH, nitko ne može odlučivati o budućnosti BiH", istaknuo je u svojem obraćanju predsjednik HDZ-a BiH.
 
Čović je ustvrdio da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskoga naroda u BiH, te da je nitko neće uspjeti uništiti.
 
"I koliko god se mnogi trudili u ovih 20 godina prikazati nas kao nacionalističku stranku i stranku koja dijeli i uništava do pokušaja da nas rascjepkaju, što je evidentno, u posljednjih 12 godina kako bi postali mala stranka – neće uspjeti. HDZ BiH je danas najorganiziranija stranka u BiH", kazao je Čović, najavivši da će HDZ BiH koncem mjeseca kolovoza izdati i javnosti u BiH i inozemstvu predstaviti Monografiju HDZ BiH.
 
Predsjednik HDZ-a govorio je i o tome zbog čega njegova stranka svoju političku aktivnost  organizira sa svim političkim opcijama u BiH.
 
"Zašto? Zato što smo jednostavno upućeni jedni na druge. Aneks IV Daytonskog sporazuma je takav da je jedini način i put da se Hrvati moraju dogovarati s predstavnicima i bošnjačkog i srpskog naroda", pojasnio je Čović.
 
Inače, na svečanoj sjednici prikazan je i dokumentarni film o utemeljenju i povijesnom putu OO HDZ BiH Ljubuški.

(Fena)