Neka lažac Komšić odstupi

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović

...kada još nije zasjeo na vruću stolicu, kako on kaže, člana Predsjedništva BiH, što će tek biti u stanju činiti s te moćne pozicije?

Najnoviji medijski istupi gospodina Željka Komšića samo su potvrdili o kakvoj se osobi radi i što Hrvati od njega mogu očekivati na mjestu na kojemu bi se u Predsjedništvu BiH trebao nalaziti čovjek koji će zastupati njihove nacionalne interese.
Osokoljen time kako nitko nije reagirao na njegovu prvu laž o izbornim rezultatima u Trebižatu, rodnome mjestu našega kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića, Željko Komšić je ne trepnuvši tu istu laž ponovio gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" na HTV1 u prošlu nedjelju.
Držeći kako je to samo njegova euforična izjava u masi drugih, na prvu laž nismo reagirali, ali kako je gosp. Komšić tu istu laž ponovio, valjda i sebe želeći uvjeriti u nju, radi istinitoga i objektivnog informiranja javnosti izjavljujemo kako je to još jedna od bezočnih laži onoga koji bi trebao sjediti u samome vrhu državne vlasti.
Naš bi narod kazao: ako laže koza, ne laže rog! I cjelokupnoj javnosti i samome gosp. Komšiću dajemo na uvid izborne rezultate iz Općinskog izbornog povjerenstva Čapljina iz kojih se jasno vidi kako je gosp. Ivo Miro Jović u svome rodnome mjestu dobio 490, a gosp. Komšić brojkom i slovima 17 (sedamnaest) glasova. Čak je i gosp. Ljubić imao više od njega — 33 glasa!
Istup gosp. Komšića nas ne čudi jer je imao gdje i od koga naučiti "zaobilaziti istinu", a njegova izjava kako je prije svega Sarajlija, pa onda sve ostalo, zorno govori tko bi Hrvate trebao predstavljati i zastupati njihove interese u državnome Predsjedništvu.
Čudi nas izjava nekih koji su žestoko bili protiv njegova kandidiranja i pozivali ga u izbornoj kampanji da odstupi, jer ne može predstavljati narod koji ga nije izabrao, a sada izjavljuju kako mu treba dati šansu i podržati njegov rad ako ne bude suprotan hrvatskim interesima.
Takvima poručujemo: kada se kamenčina počne kotrljati niz padinu, teško se više može zaustaviti!
Mi smo iz HDZ-a BiH gosp. Komšića javno pozvali da povuče svoju kandidaturu, a sada ga ponovno pozivamo neka odstupi, jer ako se služi bezočnim lažima sada kada još nije zasjeo na vruću stolicu, kako on kaže, člana Predsjedništva BiH, što će tek biti u stanju činiti s te moćne pozicije?
Hrvatskome narodu ne treba član u tome Predsjedništvu jer Ustav kakav je sada jasno precizira da to treba biti hrvatski član (koji će braniti i zastupati interese svoga naroda, što gosp. Komšić u svakome slučaju ne može biti), a vrijeme u kojemu će se takve osobe birati iz reda ostalih u koje se sam gosp. Komšić svrstao izjavama kako će zastupati interese sviju, još nije došlo. Kada ustavne odredbe budu takve, nećemo imati ništa protiv takvoga izbora i takvih ljudi.
U demokratskome svijetu za laži se snose sankcije ili barem uslijedi javna isprika onoga tko ih je izrekao. Poznajući gosp. Komšića i njegov moralni kredibilitet, sumnjamo kako je spreman na takvo što — stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.