I to je moguće: Savjetnik Miloševića u utrci za potpredsjednika RS-a kao Hrvat

Eksperimentiranje s hrvatskim političkim predstavnicima nastavit će se i na ovim izborima a više presedan nije da stranke za koje dominantno glasuju Bošnjaci ili Srbi, pa čak i u svom nazivu ili odrednicama djelovanja imaju zaštitu drugoga naroda, izabiru dužnosnike koji će zastupati Hrvate. Po takvome scenariju izabran je član bh. Predsjedništva, ministri Hrvati u Vladi Republike Srpske, dužnosnici u Sarajevu.

Vrlo izvjesna pobjeda kandidata Narodne demokratske stranke u Republici Srpskoj Emila Vlajkija potvrdila je mogućnosti zloporaba koje se, kao po pravilu, odvijaju na štetu najmanjeg naroda. Ovaj ugledni sveučilišni profesor koji je, kako sam priznaje, Hrvat po ocu, Židov po majci, a uvjereni “Jugosloven”, naime kandidirao se u RS-u za poziciju (pot)predsjednika, i to iz reda Hrvata. Nije, naime, sporno to što je Vlajki Hrvat po rođenju, nego zbog činjenice da Miloševića smatra jednom od najvećih političkih figura. Dapače! Profesor Vlajki je čak tri mjeseca bio savjetnik balkanskog monstruma tijekom haaškog procesa.


- Bio sam Miloševićev savjetnik u Haagu oko tri mjeseca. Pitao sam ga kako je moguće da su ga (nap.a., Zapad i SAD) svaki put lažnim obećanjima prevarili i izigrali. Nije imao odgovor, potvrdio je Vlajki u jednome istupu.

- Servilnost prema Americi koju kao svoju jedinu politiku zagovaraju ‘petooktobarci’ (vlast u Srbiji nakon Miloševića), tu ne pomaže. U odnosu na ove marionetske postave na vlasti od 2000. do danas, Milošević je, ipak, bio gigant. On je jedina osoba na svijetu koja se usudila suprotstaviti koaliciji od 18 najjačih zemalja na planetu. Da je bio izdržao još mjesec dana, NATO bi se bio raspao kao kuća od karata”, misli hrvatski kandidat za potpredsjednika Republike Srpske.

izvor: večernji list