HSP upozorava na slabljenje hrvatske pozicije u Mostaru.

Živko Budimir
Iz spomenute stranke navode kako je dosta toga plod Statuta Grada Mostara, ali da je sve više negativnosti koje nisu izravno plod Statuta već, kako navode, nepromišljenih odluka hrvatskih političara u Mostaru.
 
Navode i to kako se u djelu Mostara gdje živi većinsko hrvatsko stanovništvo uočava stagnacija gospodarskog i društvenog razvoja, dok je drugi dio Mostara postao veliko gradilište i mjesto intenzivne obnove.
 
"Ne smeta nam što se i taj dio grada razvija, naprotiv, ali je ipak simptomatično da svi razvojni projekti idu na tu stranu, od izgradnje cesta i putova do vodovoda i drugih infrastrukturalnih projekata od sjevernog dijela grada od Drežnice preko Podveležja i južnog dijela grada", stoji u priopćenju.
 
Iz ŽO HSP-a BiH ističu i to kako su policijski djelatnici hrvatske nacionalnosti u županijskom MUP-u razvlašteni i degradirani.
 
Sila zakona se samo primjenjuje na hrvatskim ulicama, pa je tako na aveniji postavljen policijski foto-uređaj koji svakim danom pravi tisuće konvertibilnih maraka prihoda i uzima novac u zajedničku kasu, a na lijevoj obali ga uopće nema, stoji u priopćenju.
 
U ŽO HSP BiH ističu kako je ista situacija i sa socijalnim pravima, obnovom stambenih jedinica i zgrada, potpore kulturnim i javnim ustanovama.
 
Hrvatima u Mostaru, nakon što su izgubili pozicije ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta i ministra unutarnjih poslova, nije ostalo gotovo ništa osim folklorne pozicije gradonačelnika Mostara koja je navodno hrvatska, a sve ostalo nije hrvatsko, navodi se u priopćenju.   

(Fena)