HDZ BiH uz Maticu hrvatsku, Matica hrvatska uz HDZ BiH

HDZ BiH

Pozdravio ih je predsjednik MH Mostar odvjetnik Josip Muselimović, zajedno s potpredsjednikom prim.dr. Slavkom Musom, članovima Predsjedništva prof.dr. Ljerkom Ostojić i Mirom Petrovićem, te glavnim tajnikom prof. Ivanom Sivrićem. Tijekom sastanka obje strane iskazale su međusobnu potporu te se suglasile oko nekih pitanja od zajedničkog interesa.

Dr. Dragan Čović kazao je kako je ponosan što je i sam član  Matice hrvatske u Mostaru, te naglasio kako nastojanja ove institucije uvijek imaju njegovu potporu.

Predsjednik Muselimović zahvalio je dr. Čoviću i gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću na potpori koju su dosad pružali Matici, napose Mostarskom proljeću.

S tim u vezi razmotrena su sva aktualna pitanja u ovoj instituciji. Razgovaralo se o ponovnom  pokretanju rada knjižare Matice hrvatske Mostar, podizanju spomenika bh. nobelovcima Ivi Andriću i Vladimiru Prelogu, potpori izlaženju  časopisa MH Mostar „Motrišta“ i „Suvremena pitanja“, a posebice organiziranju Međunarodne kulturne manifestacije Mostarsko proljeće- Dani Matice hrvatske.

Kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto iskazala je zadovoljstvo posjetom i informacijama koje je čula tijekom sastanka, te i sa svoje strane, obećala potporu, dok je gradonačelnik Ljubo Bešlić također iskazao spremnost dati potporu nastojanjima Matice hrvatske Mostar za još boljim i kvalitetnijim festivalom, koji je već grad Mostar svrstao na zemljovid  europskih gradova kulture.