HDZ 1990 osudio napad na policijsku postaju u Bugojnu

Božo Ljubić i Martin Raguž
U spomenutoj stranci smatraju da je takav napad opasan teroristički čin jer je to napad na policiju, službu zaduženu za sigurnost građana i države te ističu da je samim tim to napad i na državu.
 
"Tražimo sveobuhvatnu istragu i brzo procesuiranje počinitelja, a obiteljima poginulog policajca izražavamo sućut te ranjenim policajcima želimo brzi oporavak", stoji u priopćenju iz HDZ-a 1990.
 
HDZ 1990 smatra da su sigurnosne službe trebale ranije reagirati i svojim preventivnim djelovanjem spriječiti takav napad i sve eventualne buduće napade, pogotovo što se radi o počiniteljima poznatim policiji.
 
"Građani se s pravom pitaju koliko su oni sigurni, kad ni policija sebi ne može osigurati sigurnost i normalan rad. Toleriranje ekstremnog ponašanja bilo kojeg vida kroz dulje razdoblje,  neadekvatno funkcioniranje sigurnosnih službi tužiteljstva i sudstva, pokazalo se još jednom da je velika potencijalna opasnost za sigurnost, a samim tim i za normalan život u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju iz te stranke.
 
U eksploziji bombe postavljene neposredno uz zgradu policijske uprave poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a teško je ranjena 26-godišnja policajka Edina Hindić. Ona je tijekom dana prebačena u Klinički centar u Sarajevu, a još četiri policajca lakše su ozlijeđena.

(Fena)