FOTO  Obilježena središnja proslava 20. obljetnice HDZ BiH

HDZ BiH, Dragan Čović, Jadranka Kosor, izbori 2010, Borjana Krišto, obljetnica, svačana

... broji 24 000 članova tj. 5000 članova više od siječnja ove godine.

Do kraja godine očekuje se oko 30 000 članova ove stranke. Zahvalio se svim udrugama, braniteljima a posebno Premijerki Jadranki Kosor koja je usprkos svim obvezama našla vremena i snage da sa svojim suradnicima dođe na ovu svečanost.

Čović je istakao budući da se puno u medijima špekuliralo o spašavanju 16-godišnjeg Joze Čuljka, tko je zaslužan sve i kazao: "Nazvao me je dr. Ante Kvesić a ja sam uputio poziv prema Premijerki Jadranki Kosor koja je najzaslužnija za helikopter i Vladin zrakoplov kojim je mladić prevezen Zagreb. To dosta govori o Jadrankinom srcu koja je tražila od mene da ne govorim o njenom dobrom djelu."

Predsjednik HDZ-a BiH pozvao je na kraju sve građane da izađu na predstojeće izbore i svoj glas daju kandidatkinji za hrvatskog člana Predsjedništva Borjani Krišto, kao i ostalim članovima HDZ-a BiH, a u skladu s ciljevima koji trebaju, kako je kazao, biti za dobrobit hrvatskog naroda.

Jadranka Kosor je u svom govoru zahvalila na najtoplijoj dobrodošlici u Mostaru., te istakla: Snažnu potporu ćete imati od Hrvatske na putu prema NATO i EU. Kao predsjednica Vlade RH mogu obećati da ćemo i dalje izvršavati ustavne obveze prema Hrvatima izvan RH. Nećemo zaboraviti potporu koju ste nam, vi Hrvati iz BiH, dali. Dobro se dobrim vraća i dobro se nikda ne zaboravlja - naglasila je premijerka Kosor i zahvalila na pljesku za dr. Tuđmana.

Sinoć je prvi put izvedena i himna HDZ-a BiH koju je napisao i otpjevao Ivan Mikulić. U glazbenom dijelu je nastupao  Katedralni zbor pod ravnanjem maestra don Dragana Filipovića.