FOTO  Čović, Krišto i Lasić obavili svoju građansku dužnost

Dragan Čović

Prije glasovanja, predsjednik HDZ BiH prof.dr. Dragan Čović ukratko je objasnio kakva su očekivanja HDZ BiH od ovih izbora.

„Bog nam je dao prelijep dan, tako da se prije svega nadam da će izlaznost građana biti dobra. HDZ BiH očekuje uvjerljivu pobjedu na ovim izborima. To je onaj famozni broj od 130 000 glasova potpore hrvatskog naroda, što će značiti da imamo potporu dva i i pol do tri puta više nego sve druge hrvatske stranke, odnosno da je to najbolji omjer između tri naroda u BiH. Uz dobru izlaznost očekujem konačne promjene i očekujem da u predsjedništvo BiH hrvatski narod izabere svog člana predsjedništva, kao što to rade druga dva naroda. Uz uvjerljivu pobjedu HDZ BiH očekujem uvjerljivu pobjedu gospođe Krišto, a rezultati posljednjih istraživanja od strane NDI to i pokazuju. Veoma je bitno da odmah nakon izbora možemo uspostaviti vlast, krenuti u proces ustavnih promjena, jer bez ustavnih promjena evidentno da nema napretka u BiH, jer se BiH mora ustrojiti kao jedna normalna, racionalno organizirana, upravljiva i održiva država tako da možemo krenuti u proces približavanja europskim i euroatlanskim integracijama", obrazložio je dr. Čović.

Borjana Krišto, kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovala je  jutros u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu.

Tom je prilikom Krišto istaknula kako očekuje povjerenje birača te veću izlaznost na šestim Općim izborima. „Dan izbora nije samo pravo, nego i odgovornost i obveza svakog građanina, punoljetnog Hrvata i Hrvatice. Nakon ovih izbora očekujemo preustroj Bosne i Hercegovine i to je najvažnije pitanje u ovom trenutku. Te činjenice trebaju biti svjesni svi Hrvati, jer je u pitanju opstojnost hrvatskog naroda na ovom prostoru. Kada je u pitanju veća izlaznost, ne sumnjam da će se naši birači odlučiti za onu stranku i kandidate za koje uistinu vjeruju da će BiH voditi naprijed, a zemlja će imati perspektivu i budućnost samo ako bude izgrađena na principu apsolutne jednakopravnosti njenih naroda i građana. Samo tako uređena BiH može osigurati prosperitet te gospodarsku, političku i pravnu sigurnost" kazala je Borjana Krišto te poručila da će sukladno svom programu znati opravdati ukazano povjerenje birača.

Nositelj liste HDZ BiH za skupštinu Hercegovačkoneretvanske županije Denis Lasić sa suprugom glasovao je u nedjelju 3. Listopada 2010. godine u 9.45 sati u osnovnoj školi u Pologu i obavio svoju građansku dužnost.

Prije glasovanja, nositelj liste HDZ BiH za skupštinu Hercegovačkoneretvanske županije Denis Lasić ukratko je objasnio kakva su njegova očekivanja od ovih izbora.
„Imamo vrlo jasan program i ciljeve. Od početka smo vodili fer i korektnu kampanju, tako da očekujemo da će to ljudi znati prepoznati. HDZ BiH očekuje uvjerljivu pobjedu u Hercegovačkoneretvanskoj županiji, kao i svim drugim županijama. U ime svih kandidata za skupštinu Hercegovačkoneretvanske županije zahvaljujem se svim našim biračima koji će svoj glas dati za HDZ BiH i promijeniti katastrofalno stanje u županiji", kazao je Lasić.