Dragan Čović: Našeg kandidata za člana predsjedništva promovirat će Jadranka Kosor

Dragan Čović, Jadranka Kosor, HDZ BiH
"Kandidatu HDZ-a BiH nedvojbenu će javnu potporu dati i HDZ Hrvatske odnosno njegova predsjednica Jadranka Kosor i to za koji dan. Faktički će ga ona umjesto nas promovirati. U toj situaciji jedan ili dva protukandidata iz nekih drugih hrvatskih stranaka otrgnut će nam tek pet, šest posto glasova",  kazao je Čović jučer u Živinicama na svečanoj akademiji organiziranoj u povodu 20. obljetnice Općinskog odbora HDZ-a Živinice.

Po njegovim riječima, kandidat HDZ-a za člana Predsjedništva BiH osvojit će 30 do 40 tisuća glasova više od zacrtanih HDZ-ovih 130 tisuća glasova jer će ga podržati i velika većina drugih hrvatskih stranaka u BiH. 

Čović je u Živinicama ponovio opredijeljenost HDZ-a BiH da sklapa sporazume s drugim hrvatskim strankama kakav je, primjerice onaj s HSS-NHI-ijom te istaknuo kako smatra da će takvi sporazumi dobro doći i tim strankama i Hrvatima u BiH.  

Također, osudio je istupe Krešimira Zubaka, predsjednika Glavnog odbora HSS-NHI-ija. 

"Javio se nakon toliko godina i to samo da pokuša onemogućiti svehrvatsko jedinstvo. Zasmetalo mu je što okupljamo sve hrvatske stranke oko najjače, HDZ-a BiH. To je isti onaj Zubak koji s Ljubićem nije uspio razbiti 5. sabor HDZ-a BiH i koji se kasnije sa svojim ljudima stavio u službu tadašnje Alijanse", kazao je Čović. 

Na svečanosti OO HDZ BiH Živinice govorio je Ivo Andrić Lužanski, član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru, kao i predsjednik Općinskog odbora Saša Cirger.

(Fena)