Denis Lasić- Nesposobna vlast u HNŽ-u sada pred izbore glumi oporbu želeći prevariti birače

Grbešić, Lasić, Bešlić - HDZ BiH Grad Mostar

Županijsku listu nosi prof. Denis Lasić, dugogodišnji predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i ravnatelj Srednje ekonomske škole Jozo Martinović.

Za svoj aktivan rad na čelu mostarske organizacije dobio je punu podršku svih stranačkih organizacija, počevši od temeljnih ogranaka, do samog vrha stranke. Na slijedećim izborima očekuje da će HDZ BIH imati potporu dvije trećine hrvatskih birača i vjeruje da bez njih neće moći uspostaviti vlast.

Gosp. Lasiću, približite našim čitateljima svoj dosadašnji politički put?

Kao član HDZBiH od njenog osnutka, aktivnije sam se uključio u politički život u vrijeme velikih previranja unutar stranke, prije par godina, te ubrzo postao predsjednik GOHDZBIH Mostar, i tu dužnost obnašam punih 5 godina.

Jeste li očekivali kako ćete biti nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ, kako je uopće došlo do toga?

Osjetio sam da imam potporu svih naših organizacija, od temeljnih ogranaka do samog Predsjedništva stranke, te sve to uzevši u obzir nisam mogao a da ne prihvatim ulogu nositelja liste za Skupštinu HNŽ. S obzirom na političke (ne)prilike u kojima se našla naša Županija, istu sam prihvatio s puno ozbiljnosti, jer se vrijeme nerada, izdaje i prodaje hrvatskih nacionalnih interesa u ovoj Županiji mora žurno prekinuti.

Što HDZ BiH očekuje od predstojećih Općih izbora, kako u BiH tako i u HNŽ?

HDZBiH očekuje uvjerljivu pobjedu na listopadskim Općim izborima. Čvrsta, beskompromisna borba na zaštiti interesa Hrvata u Županiji je itekako prepoznata od strane građana. Sva ta podrška koju svakodnevno dobivamo u sve većem obimu je pokazatelj ispravno odabranog puta kojim stranka kroči na putu ostvarenja pune jednakopravnosti našeg naroda. Kao stranka, u Županiji očekujemo potporu od 2/3 hrvatskog glasačkog tijela, a samim time i osvajanje najvećeg broja mandata. Na veliku žalost onih koji su prije 4 godine sve učinili da našu stranku izbace iz vladajuće koalicije, nakon ovih izbora, bez HDZBIH neće biti moguće uspostaviti vlast.

Kako ocjenjujete četverogodišnju vladavinu aktualne vlasti u HNŽ-u?

Tipičan primjer podaničko-iskorištavačke vlasti, gdje su cijenu da budu na vlasti (HDZ1990&HSPĐ.-J.), te time zadovoljili bolesne ambicije par ljudi, sa SDA I SBIH, platili sa potpunim stavljanjem u službu bošnjačkih političkih elita, nacionalnim debalansom na štetu hrvatskog naroda, ostavljanjem braniteljske populacije na milost i nemilost sarajevskih institucija, zamiranjem kulturnih institucija i medija na hrvatskom jeziku, i još puno toga.

Vaš stav oko medija na Hrvatskom jeziku? Hoćemo li ostati u potpunom medijskom mraku i biti prisiljeni slušati i gledati medije na bošnjačkom jeziku?

Ukratko, jad i sramota hrvatske politike. Poglavito, onih tzv.interesnih koalicija, koji njihovo teško stanje iskoristiše 2006. godine, te kao spasitelji svega i svačega dođoše na vlast. Na žalost, što su uradili? Medijski mrak, rasulo na HRT-u, mnoštvo dugova i neplaćenih obveza, te prijetnja za totalnim ukidanjem signala. Takvi bošnjačko poslušnici, u ove 4 godine ne nađoše za shodno uvrštenje ove točke na dnevni red županijske skupštine niti jednom! Istovremeno, dželati hrvatskih medija, iscrpljuju se preko „poticaja" u plaćanju pojedinih dnevnih tiskovina i elektronskih medija, da održe stvari koliko-toliko pod svojom kontrolom. Dokle ide licemjernost interesne koalicije (HDZ1990 i HSP), najbolje pokazuje činjenica da imaju čak 2 kandidata za premijera. O njihovoj moralnosti, vjerodostojnosti i prošlosti, svoje će mišljenje iskazati građani 3.10.

Kada već spominjete ostale kandidate za premijera, koja je vaša prednost u odnosu na ostale kandidate?


Osjećam veliku odgovornost i obvezu, zajedno sa svojim suradnicima, članstvom i građanima Županije, doprinijeti poboljšanju sadašnjeg lošeg položaja Hrvatskog naroda. Možete birati između čovjeka koji je sve dao da Mostar dobije Hrvata-gradonačelnika,jer je to Grad Mostar po svemu zaslužio, koji nijedan interes svog naroda nije stavio na prodaju, koji svakodnevno živi i radi s građanima Mostara, koji je posebice osjetljiv na one kojim je potrebna pomoć, na braniteljsku populaciju, koji zajedno s njima uvijek želi iznaći rješenje za bilo kakve probleme, i onih koji mijenjaju stranke radi vlastitih interesa, ostatke bivšeg sustava i prosarajevski nastrojene izdajice hrvatskog naroda.

HDZ BIH upozorava nas manipuliranja u javnosti sa istraživanjima javnog mnijenja?


Na žalost, oni koji su iza sebe ostavili pustoš, siromaštvo, dugove, kulturu i medije na hrvatskom jeziku na izdisaju, kroz plaćene oglase objavljuju ankete koje im služe da zamagle stvarnost, te možda tim putem kod birača stvore određene nedoumice. Nisu ni svjesni koliko je hrvatski narod ponosan i zreo da bi nasjeo na takve nebuloze. Stvarne ankete, za koje sve političe opcije znaju kako izgledaju, daju HDZBIH pravo na veliki optimizam za predstojeće izbore.

Stječe se dojam kako Hrvati u BiH i nisu baš zainteresirani za svog člana Predsjedništva BiH, odnosno kako ta dužnost i nije baš tako bitna?


Funkciju člana Predsjedništva BIH obezvređuju upravo oni koji su u službi Željka Komšića i sarajevskih medija, koji na takvim medijima dobivaju medijski prostor kad požele, a samo s jedinim ciljem, razbiti i rasuti hrvatsko biračko tijelo. Predsjedništvo igra prevažnu ulogu u diplomaciji, monetarnoj politici, izboru mandatara Vijeća ministara i dr.

Prevažno je da hrvatski narod konačno dobije svog istinskog, legalnog i legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BIH, a to je gđa Borjana Krišto, kandidatkinja HDZBIH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Iza Borjane Krišto stoji snaga HDZBIH, a to je ono što nedostaje svim drugim kandidatima.

Očekujete li prljavu kampanju i što ćete vi poručivati biračima kroz vaše nastupe?

Na žalost, da, jer veliki je problem kad uđete u izbornu utrku bez programa, ideja i ljudi. Jedino što tim strankama tad preostaje je napadati političke protivnike.Sve ih pozivam na fer kampanju, jer našim građanima treba vjera i okružje u bolje sutra, a najmanje zamaranje s niskim udarcima i naručenim tekstovima. Kampanja HDZBIH, a samim time i moja, bit će isključivo u duhu prevazilaženja sadašnjeg stanja, te u svakodnevnim razgovorima s žiteljima naše Županije, doći do najboljih rješenja za sve. Mogu im poručiti da ćemo formirati Vladu HNŽ, koja neće služiti samo sebi, već isključivo biti na raspolaganju svim svojim građanima, te ovoj Županiji vratiti rejting koji ona to stvarno zaslužuje.

dnevni list