Čović: Željko Komšić je Bošnjak

Dragan Čović

Čović je još jednom rekao da je Željko Komšić, koji obavlja funkciju člana kolektivnog šefa države iz reda hrvatskog naroda, “apsolutno predstavnik bošnjačkog naroda, jer je to tako ako vas izabere 95 posto Bošnjaka”.

- Bio bih sretan da je hrvatski narod i prije četiri godine dobio priliku da izabere svog člana Predsjedništva BiH, ali dok god imamo tri člana koji postoje i zovu se hrvatski, bošnjački, srpski onda je u najmanju ruku korektno omogućiti jednom, drugom ili trećem narodu da izabere svog predstavnika, naveo je u izjavi novinarima u Banja Luci.

Uvjeren je da će nakon izbora hrvatski narod imati dovoljno svojih predstavnika i u vlasti RS-a, ali je rekao da HDZBiH još nije odlučio koga će kandidirati za potpredsjednika RS-a.

- Nismo još o tome odlučili. Zasada imamo kandidata za člana Predsjedništva BiH, Borjanu Krišto, a do kraja tjedna naše osnovne organizacije trebalo bi predložiti ostale kandidate kako bi do kraja mjeseca usuglasili listu, naveo je Čović.

Izaslanstvo HDZ-a BiH nazočilo je danas obilježavanju sedme obljetnice pastoralnog pohoda pape Ivana Pavla II Banjoj Luci i franjevačkom samostanu Petrićevac, a tom prilikom Čović se kratko sastao i s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Čović je ocijenio i HDZBiH ima mnogo dodirnih točaka s SNSD-om, uz stav da zajednički žele poslati poruku da se u BiH može živjeti po mjeri čovjeka i da se sva tri naroda osjećaju ravnopravno.

  Fena