Čović: Cilj od 130.000 glasova za HDZBiH bit će ispunjen

Dragan Čović, Jadranka Kosor, HDZ BiH, Dragan Čović, Dragan Čović, Dragan Čović, izbori 2010, HDZ 1990, Dragan Čović, HDZ BiH, Dragan Čović, platforma

Na sjednici je bilo riječi o analizi provedbe Izborne strategije HDZ BiH i realizaciji dosadašnjih predizbornih aktivnosti HDZ BiH. Nakon završetka sjednice Središnjeg i Operativnog Izbornog stožera HDZ BiH održana je Klauzura HDZ BiH u organizaciji Političke akademije HDZ BiH i Predsjedništva HDZ BiH.

Na Klauzuri HDZ BiH predavači su bili:

- prof. dr. fra Iko Skoko s temom: „Sudjelovanje katolika u politici“;
- dr. Dragan Čović s temom: „Uloga Klauzure u strategiji kampanje“;

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović istaknuo je kako predizborne aktivnosti HDZ BiH idu dobrom dinamikom ka konačnom cilju, odnosno, osvajanju povjerenja 130 000 birača na predstojećim listopadskim Općim izborima.



''Uz današnju sjednicu Središnjeg i Operativnog izbornog stožera HDZ BiH imali smo i Klauzuru Političke akademije HDZ BiH na kojoj su prof. dr. Iko Skoko i moja malenkost imati predavanja. HDZ BiH iznimno je zadovoljan prvom fazom svoje predizborne kampanje. Predimenzionirali smo dinamiku naših aktivnosti, tako da u ovom razdoblju možete vidjeti brojne aktivnosti Borjane Krišto - kandidatkinje HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Borjana Krišto ima jednu jaku kampanju u odnosu na ostale kandidate i to upravo želimo preko medija širiti i dalje. Danas smo usvojili i himnu HDZ BiH koja će uskoro biti puštena u javnost. Ne želimo je više držati u tajnosti, jer je evidentno kako sve što radimo u kampanji drugi kopiraju i postavljaju kao svoje što je blijeda kopija onoga na čemu naš tim vjerno radi mjesecima. Također, napravili smo i presjek aktivnosti za drugu fazu kampanje koja traje do sredine kolovoza, kako bi se pratila dinamika kojom ćemo ostvariti brojku od 130 000 glasova naših vjernih birača. Ako nastavimo raditi kako smo započeli, vjerujem kako ćemo ostvariti tu brojku“, istaknuo je dr. Čović i dodao kako će nakon ovih izbora biti poslana jasna poruka kako stoji koja politička opcija u BiH.


„Također, vjerujemo kako će nakon izbora doći do ustavnih promjena zbog čega se ovi izbori mogu nazvati sudbonosnim ili povijesnim. Upravo zbog toga predizborna kampanja mogla bi biti iznimno prljava, no HDZ BiH neće pribjegavati takvim metodama. Osobno neću primijeniti ništa što bi se moglo nazvati negativnom kampanjom, ali svjesni smo da svi oni koji ne mogu nešto posebno ostvariti na političkom području imaju to kao jedini instrument. Mislim da će se u konačnici svima onima koji svoju kampanju budu temeljili na negativnoj promidžbi, to vratiti kao bumerang", ustvrdio je dr. Čović.

Prof. dr. Čović također je kazao kako Vlada Republike Hrvatske i Jadranka Kosor mogu uvelike utjecati na razvoj Općih izbora u BiH, zbog čega je i potpisan sporazum o strateškom partnerstvu HDZ BiH s HDZ Hrvatske. ''Vjerujemo kako ćemo u narednih mjesec dana imati još dva sastanka s HDZ Hrvatske. Naš cilj je pozvati predsjednicu Jadranku Kosor 18. kolovoza kada budemo obilježavali 20. obljetnicu stranke u Mostaru da nas posjeti i obrati se na svečanosti. Krajnji cilj HDZ-a BiH je uspostaviti kontakte sa svim ostalim relevantnim političkim faktorima u zemlji, kao i sa čelnicima susjednih država, te tako stvoriti pozitivan ambijent oko Bosne i Hercegovine, zaključio je predsjednik HDZ-a BiH'', istaknuo je dr. Čović.

fena