Budimir Komšiću: Izdajniče hrvatskog roda, povuci kandidaturu! - 27.09.2010

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović

...tim je riječima Živko Budimir, kandidat HSP-a BiH za premijera HNŽ uputio apel Komšiću na sinoć održanoj javnoj tribini HSP-a BiH u Konjicu.Ciljano upućujem poziv Komšiću upravo iz Konjica jer je ovaj grad primjer zatiranja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvata je u Konjicu 1991. živjelo oko 11 i pol tisuća, danas ih je tek nešto više od tisuću.

Nisu ostvareni uvjeti za održivi povratak Hrvata. Oni će se moći ostvariti tek ustavnim promjenama, a da bi do tih promjena došlo, Hrvati moraju imati predstavnike koji će se znati i, prije svega, htjeti izboriti za hrvatske interese. Komšić je možda Hrvat po rođenju, ali njegovi postupci ga čine izdajnikom hrvatskog roda“, istaknuo je Budimir.Budimir je pozvao i Bošnjake da na predstojećim izborima glasuju za svog predstavnika, a da izbor hrvatskog člana Predsjedništva prepuste hrvatskom narodu.Na političkoj sceni hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini postoji čovjek koji je kroz povijest svog djelovanja dokazao kako je spreman uvijek zastupati interese hrvatskog naroda te nikada nije podlegao ucjenama, taj čovjek je kandidat Hrvatske koalicije HDZ 1990 – HSP BiH, gospodin Martin Raguž“, kazao je Budimir te dodao kako ne sumnja da će Raguž dobiti najviše glasova hrvatskog biračkog tijela.

Nazočnima se obratio i Albert Šunjić, ministar za pitanje branitelja u HNŽ-u. On je istaknuo kako je po dolasku na mjesto ministra 2007. godine zatekao potpuni kaos, ali da se uspio izboriti za kvalitetan rad Ministarstva koje je do danas učinilo velike stvari po pitanju zdravstvenog osiguranja i topličkog liječenja branitelja i stradalnika domovinskog rata, ali i po pitanju stambenog zbrinjavanja.;Problematika razvojačenih branitelja je uistinu velika i tu postoji još mnogo mjesta za rad. Branitelji su danas napušteni i ugroženi, a Hrvatska stranka prava, i ja osobno, nastavit ćemo se boriti za vraćanje dostojanstva ljudima koji su svoj život riskirali za hrvatski narod.

Domaćin tribine HSP-a Mile Mišo Andrić se zahvalio nazočnim mještanima na dolasku te ih je pozvao da obvezno iziđu na predstojeće izbore.

Ured za odnose s javnošću

HSP - BiH