Budimir: HSP je kroz kampanju pokazao da je istinska snaga Hrvata

Prisutnima su se obratili kandidat HSP-a BiH za premijera HNŽ-a Živko Budimir, kandidat Hrvatske koalicije HDZ 1990 - HSP BiH za Zastupnički dom FBiH Petar MIlić te ministar za pitanje branitelja u HNŽ-u Albert Šunjić.

"Hrvatska stranka prava u Hercegovačko - neretvanskoj županiji vodi pozitivnu kampanju. Ukazujemo na propuste i namjerne pogreške onih koji su takvim postupcima naštetili hrvatskom narodu, ali nipošto ne igramo prljavo, ne podmećemo, ne iskrivljujemo činjenično stanje, a posebno sam ponosan, i to ću i dalje isticati, što se pravaška mladež kroz cijelu kampanju ponaša dostojanstveno, izdignuvši se iznad međusobno niskih prepucavanja mladeži drugih stranaka.

Naša mladež ne lijepi plakate preko tuđih, ne uništava ih, a napose ne sudjeluje u fizičkim obračunima. Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine svakim svojim postupkom odaje da je istinska snaga Hrvata", istaknuo je Budimir.

"Demokratičnost našeg društva ogledat će se u konzumaciji slobode, kako tri suverena naroda, tako i svih građana", istaknuo je Milić u svom govoru koji je najviše usmjerio prema važnosti slobode za hrvatskog čovjeka u Bosni i Hercegovini.

Šunjić je, kako se navodi, govorio o položaju razvojačenih branitelja kojima se danas, prema njegovim riječima, želi oduzeti dostojanstvo.

"Kao ministar za pitanje branitelja u HNŽ-u sam se maksimalno trudio kako bih poboljšao položaj razvojačenih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine jedna je od rijetkih hrvatskih stranaka koja nije iznevjerila braniteljsku populaciju i koja će branitelje uvijek isticati kao najveću vrijednost hrvatskog naroda.

Ponosan sam na tu činjenicu, ponosan sam što sam član HSP-a Bosne i Hercegovine, ponosan sam što ćemo zajedno s hrvatskim narodom, nakon 3. listopada i izborne pobjede, izgraditi bolju budućnost za hrvatski narod, za hrvatske branitelje i za hrvatsku mladež", kazao je Šunjić.

(Fena)