Budimir, Ćorluka i Perić predvode HSP

Živko Budimir

U ovom su trenutku još uvijek nepoznata sva imena na listama, no, uspjeli smo od dobro obavještenih izvora doznati nositelje pojedinih listi.

Bez iznenađenja

Tako će listu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji predvoditi Živko Budimir, dopredsjednik stranke, što nije iznenađujuća odluka budući da se radi o osobi koja se do sada istaknula u političkom životu na prostoru Mostara, ali i cijele županije.

S druge strane, u Zapadno-hercegovačkoj županiji listu HSP-a BiH trebao bi nositi predsjednik Županijskog vijeća, zastupnik u skupštini ZHŽ-a te član Glavnog stana Branko Ćorluka. On je do sada mnogo uradio na jačanju i promicanju pravaške opcije na području ove županije, što ga također čini izborom koji ne otkriva pretjerano iznenađenje.

U Hercegbosanskoj županiji, gdje je HSP, kao i u spomenute dvije županije, već četiri godine u koaliciji s HDZ-om 1990., prvi na listi trebao bi biti Josip Perić, inače predsjednik Kluba Hrvata u federalnom Domu naroda. Perić je inače poznat kao jedan od politički najaktivnijih pravaša u državi, a također se radi o osobi koja se do sada istaknula radom u Domu naroda.

Koalicije

Dnevni list također je doznao kako bi Berislav Elez, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a u SBŽ-u, trebao biti prvi čovjek ispred pravaša u ovoj županiji. No, budući da u Srednjobosanskoj županiji HSP ide u koaliciju s HDZ-om 1990., a vrlo moguće i s HSS-NHI-jom, pitanje je hoće li Elez biti prvi na listi.

S druge strane, u Posavskoj županiji HSP BiH još uvijek nije definirao niti odredio nositelje liste, a slična situacija je i u USŽ-u. No, budući da je središnje izborno povjerenstvo postavilo početak srpnja kao rok za dovršetak ovog posla, ostaje za vidjeti tko će biti na listama u navedenim, ali i u županijama s kojima HSP BiH ide zajedno s devedesetkom, piše Dnevni list.