Borjana Krišto neće sudjelovati na izbornom sučeljavanju u političkom magazinu "60 minuta" FTV

... hrvatskih kandidata za člana Predsjedništva BiH, zbog toga što, kako je priopćeno iz Ureda za informiranje te stranke, "emisija '60 minuta' i njezin urednik, voditelj Bakir  Hadžiomerović nemaju uredničku ni novinarsku vjerodostojnost voditi takvu emisiju na FTV".

"Naime, emisija koja je poznata po govoru mržnje, emisija i urednik koji u svakoj emisiji već godinama tendenciozno, neobjektivno i grubo napadaju HDZ BiH ne može biti organizator ovakve predizborne emisije", smatraju u ovoj stranci.

Iz HDZ-a BiH ističu kako je Federalna TV, a napose informativni program, već dugo u funkciji jedne stranke - SDP-a.

"Ponekad se ide tako daleko da SDP iz svoje centrale uređuje informativni program. Novinari i urednici informativnog programa sudjeluju u kampanji SDP-a. Dok god na javnoj FTV postoji takva praksa, demokratskom svijetu nepoznata, HDZ BiH nažalost neće moći sudjelovati u vašim emisijama jer bi na taj načina dao kredibilitet i legitimitet užasno lošoj uređivačkoj politici na Federalnoj TV", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Također, iz te stranke pozivaju svoje članstvo i simpatizere da ne sudjeluju u televotingu političkog magazina "60 minuta", a od uredništva FTV zatraženo je da izostave Borjanu Krišto s liste za glasovanje.

izbori 2010,60 minuta