Banja Luka: predstavljen prvi svezak Hrvatske enciklopedije BIH

izbori u BiH, HDZ BiH, računala, knjiga, Mostar, kopiranje, optužnica, knjige, djevojke, izlasci, knjiga, knjiga, panika, djeca, škola
Tom prigodom glavni urednik Hrvatske enciklopedije BiH Jakov Pehar kazao je kako je prikupljanje građe za prvi svezak Hrvatske enciklopedije BiH, kao vrhunskog kulturološkog djela Hrvata u BiH i prvog dijela prve enciklopedije svih naroda u BiH, trajalo devet godina.
 
Pehar je istaknuo da su paralelno rađena sva slova tako da se vrlo brzo očekuje objavljivanje drugog i trećeg toma Hrvatske enciklopedije. Prvi svezak Hrvatske enciklopedije BiH sadrži članke od "A" do "Đ" , te ima 660 stranica i 2.121 natuknica. U njemu je 274 crno-bijelih ilustracija te  593 ilustracije u boji.
 
Tijekom predstavljanja Čordaš je kazao kako je svaka enciklopedija znak civilizacijske razine naroda i države, a da Hrvatska enciklopedija BiH ima veliki značaj i za Hrvate, ali i za sve narode koji žive u BiH.
 
Banjolučki biskup Franjo Komarica kazao je kako je ova promocija povijesni događaj i za Banju Luku i za sve narode BiH, a samo djelo je poticaj za druga dva naroda da objave slična djela.
 
(Fena)