5 razloga zbog kojih Komšić treba odstupiti od izbora za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Željko Komšić, Željko Komšić

Nacionalnost Bosanac : Drug Komšić se voli podičiti svojom nacionalnošću u što se svi mogu uvjeriti na njegovom profilu,  iako je u utrci za hrvatskog člana predsjedništva. Pitamo ga da li igdje u svijetu postoji slučaj sličan njegovom? Koji Hrvat  bi glasovao za čovjeka koji se lažno predstavlja jer kandidatura za člana Predsjedništva ispred hrvatskog naroda čovjeka koji se ne izjašnjava kao Hrvat je ništa drugo nego bezočna laž i bacanje prašine u oči. Otac Hrvat, majka Srpkinja, žena Bošnjakinja..

Ponos na odličja Armije BiH: Zlatni ljiljan je najviše odličje Armije BiH kojim se drug Željko ponosi.  Opet pitanje za druga Željka glasi: Tko bi glasovao za čovjeka koji je časnik i pripadnik vojske koja je pucala na njegov narod?.Za protekle 4 godine drug Komšić se cinično ismijavao žrtvama naroda koga predstavlja obilježavajući i slaveći sve znane i neznane obljetnice Armije BiH koja je ognjem i mačem protjerala dobar dio Hrvata iz BiH.

Jezik kojim govori-Bosanski: Iako je u ustavu Hrvatima zajamčeno pravo na materinji jezik ,drug koji predstavlja Hrvate govori bosanskim jezikom. Obrazloženje je da govori jezikom roditelja i kako se apsolutno  dobro razumije sa svima, osim sa onima koje nažalost predstavlja.

Vjera-Angonstik: Hrvati su u prošlosti doživjeli na ovim prostorima puno kalvarija, a opstali su zato jer su bili privrženi vjeri i Katoličkoj crkvi koja im je davala nadu za život i opstanak. Druže Komšiću koji bi Hrvat, katolik poželio da ga predstavlja čovjek koji javno pobija sve ono što nas uči crkva stoljećima na ovim prostorima.

Lažov: Da li si se ikada druže Željo ispričao javno zbog laži o broju glasova na prošlim izborima u Trebižatu rodnom mjestu Ive Mire Jovića za koje si tvrdio da si dobio većinu. Izborna komisija je u tom slučaju bila jasna, citat: „od 568 važećih glasova, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović (HDZ- Hrvatska koalicija- HNZ) osvojio 490 glasova, Božo Ljubić (HDZ 1990 - Hrvatsko zajedništvo) 33 glasa, Zvonko Jurišić (HSP BiH Đapić- dr. Jurišić) 17 glasova, Željko Komšić (SDP- Socijaldemokrati) 17 glasova, Mladen Ivanković Lijanović (NS Radom za boljitak) 10 glasova, a Javor Korjenić Irena (nezavisni kandidat) 1 glas"

Zar nakon svega nabrojanog ima iti jedan Hrvat u BiH koji želi da ga predstavlja Bosanac, pripadnik Armije BiH, čovjek koji priča na bosanskom, nevjernik i povrh svega lažov?

Imaš li druže Željko bar jednu trunku morala koji velikodušno prosipaš u svojim istupima,  jednom glasno i jasno priznati kako predstavljaš narod koji te ne želi? Ovaj pakt sa vragom u koji si ušao u ulozi trojanskog konja nije ništa drugo do rušenje države uskraćivanjem prava jednom narodu  da izabere svoga predstavnika.

Ako ništa, onda nas može tješiti da će kad-tad ovom licemjeru doći kraj.

Zna se kako je prošao Kvisling davne 1945, izgubio se trag i malo modernijem Sejdi Bajramoviću, nastavak slijedi...

hercegovina.info