FOTO  Izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH na obilježavanju 150. godina župe sv. Ane u Ljutom docu

ljuti dolac, sv Ana, HDZ BiH, HNS BiH
Izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH na svečanom misnom slavlju u proslavi nebeske zaštitnice sv. Ane i 150. godina župe Ljuti dolac, predvodio je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović, a u izaslanstvu su bili: premijer ŽZH, Zdenko Ćosić, načelnik općine Široki Brijeg, Miro Kraljević, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽZH, Predrag Kožul, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, Damir Ljubić te kandidati na listama koalicije HNS-a BiH za Opće izbore u BiH, dr. Monika Tomić i dr. Zdenko Klepić.

Župa sv. Ane u Lutom docu, osnovana je 1864. godine i ubraja se među starije župe u Hercegovini.

Na početku misnog slavlja okupljene vjernike pozdravio je župnik fra Ante Kurtović, a svečano misno slavlje predvodio je fra Dario Dodig, župnik župe Čerin, uz sudjelovanje drugih svećenika iz susjednih župa.

Poslije misnog slavlja uslijedilo je obraćenje vjernicima o prošlosti župe Ljuti dolac, o sadašnjem stanju u župi, kao i radovima koji se trenutno obavljaju na prostoru župe.

Ovom prilikom predsjednik dr. Čović i izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH sastali su se i razgovarali sa župnikom župe sv. Ane, fra Antom Kurtovićem, kao i mnogim župljanima i hodočasnicima.