FOTO/VIDEO  Zmijavci: 'Bugojanska grupa' nije zaboravljena

zmijavci fenix, Fenix skupina, bugojanska skupina

...uputili iz daleke Australije da sruše veliko srpski jaram i komunističku partiju s Hrvatskoga naroda i ponovno uspostave Hrvatsku državu. Bili su to danas slobodno možemo reći prvi Hrvatski branitelji i prethodnica branitelja u obrambenom domovinskome ratu.

Iako su bili malobrojni nisu se libili na juriš daleko moćnijeg neprijatelja koji je zarobio Hrvatsku i Hrvate potlačio bez ikakvih prava i stavio ih na marginu društva.Na žalost nisu uspjeli zbaciti okove kojima je Hrvatska bila okovana.Hrabro su se borili i umirali sa imenom Hrvatske na usnama.

Danas se prikazuju kao teroristi kao i Hrvatski branitelji iz obrambenog domovinskoga rata kao neki paraziti koji su smetnja Hrvatskome društvu pa čak neki idu toliko daleko da Hrvatske branitelje proglašavaju i fašistima. Mora biti svima jasno da Hrvati nikada u povijesti nisu ratovali za svoje interese za pozicije i ne zna se što drugo.Hrvati su samo branili i obranili svoj stoljetni dom i stvorili nezavisnu državu Hrvatsku što je bio tisućljetni san svim istinskih Hrvata.

Nismo napadali druge nacije i zemlje branili smo svoje pa kome krivo kome pravo. Danas trebamo utvrditi kako su skončali bojovnici grupe Fenix i tko ih je likvidirao i na koji način. Za sve ove hrabre bojovnike naš Stjepan Ivkušić je na svome imanju podigao spomenik i svake godine okuplja se sve više i više Hrvata iz svih dijelova svijeta. Kao je istakao u svome govoru general Ljubo Ćesić Rojs zasluga ide i prvom Hrvatskom predsjedniku doktoru Franji Tuđmanu i pokojnom ministru obrane Gojku Sušku i moramo biti ponosni na skupinu Fenix i na Hrvatske branitelje i našega prvogpredsjednika.

Nakon polaganja vijenaca i paljena svijeća organiziran je domjenak uz gangu koji su pjevali članovi kulturne udruge iz Zmijavaca skupa s generalom Rojsom.Slava svim iz skupine Fenix i svim poginulim Hrvatskim braniteljima.

Tekst i foto:Ivica Lozina