Željeznička Linija Zagreb - Split u prekidu

vlak, vlak nesreća, iskliznuće lokomotive
ali realnije je očekivati da će promet biti normaliziran sutra", rekao je za Hinu Šerić

 Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova prijepodne su izašli na mjesto sinoćnjeg iskliznuća lokomotive između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog te počeli očevid, a u poslijepodnevnim satima očekuje se i dolazak iz Zagreba 120-tonske dizalice koja će na tračnice postaviti lokomotivu koja se nakon udara u odronulu stijenu prevrnula na bok, doznaje se od ravnatelja Regionalnog centra Jug HŽ Infrastrukture Slavka Šerića.

„Promet na pruzi Zagreb-Split, kojom je prometovao vlak čija je lokomotiva jučer iskliznula s tračnica, u najboljoj varijanti mogao bi biti uspostavljen večeras, ali realnije je očekivati da će promet biti normaliziran sutra", rekao je za Hinu Šerić.

Pojasnio je da je do iskliznuća lokomotive došlo nakon udara u stijenu koja se odronula i na tračnice.

„Zbog jučerašnje olujne kiše i nevremena došlo je do pomjeranja jedne stijene koja je pala na prugu", rekao je Šerić.

Izvijestio je da su lakše ozlijeđeni strojovođa i njegov pomoćnik koji su zatražili liječničku pomoć.

Zbog potreba saniranja pruge nakon sinoćnjeg iskliznuća lokomotive vlaka Zagreb-Split oko 19,05 sati, na relaciji između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog na dionici između Splita i Gračaca putnike vlakova br. 520 (Split-Zagreb) i 521 (Zagreb-Split) prevoze autobusi, a od Gračaca putnici nastavljaju putovanje vlakom, priopćila je HŽ Infrastruktura.

Putnike lokalnih putničkih vlakova autobusi će do daljnjega prevoziti na relaciji Perković-Split i obratno, a teretni prijevoz je u prekidu od Perkovića do Splita, navodi se u priopćenju.

Hina