Zdravko Mamić: Sotonizirajući mene, željeli su dobiti glasove.

Zdravko Mamić, Zdravko Mamić

...portala Klix.ba pronašli su na poznatoj adresi - Villi Regina u Međugorju, gdje je čekao presudu i gdje planira biti i narednih mjeseci.
Kazao im je da postoje dva razloga zbog kojih je s nivoa kralja hrvatskog nogometa došao do hercegovačkog krša.

"Prvo, ja se nisam bavio politikom, niti sam bio član ijedne stranke, ali sam se vezao i podržavao HDZ. Kako sam imao utjecaja, HDZ je od toga imao velike koristi i time se ta stranka ponosila. Uvijek su me molili da dođem na njihova okupljanja i za aktivnosti prilikom dolaska na vlast. Jednom sam tako u Briselu upoznao današnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i odmah sam joj rekao: 'Vi morate biti nova hrvatska predsjednica'. Ona se nasmijala", prisjetio se.

Kaže da je po povratku u Zagreb počeo lobirati za nju, ali da je tadašnja struktura nije željela. Opozicija koja je bila na ljevici mi je to uzela za zlo, govori Mamić, najviše SDP i nikako mi to nisu uspjeli oprostiti.

"Kako se Kolinda pretvarala u ozbiljnog kandidata, tako su meni dolazili emisari s ljevice i govorili mi da se maknem, da će mi napraviti porezne probleme. Smatrao sam i dan danas smatram da sam uvijek radio pošteno i čestito, da nikad nisam prekršio niti jedan zakon. Nakon što je predsjednica postala predsjednica, Karamarko je i dalje bio predsjednik HDZ-a, došli su parlamentarni izbori i onda su me strpali u zatvor", izjavio je.

Za Klix.ba je Mamić kazao da kada je pala jedna optužnica, da su onda išli na drugu i da je njegov problem politika.

"Takva dešavanja su se sjajno povezala s političarima koji su simpatizeri Hajduka, koji su se htjeli dodvoriti navijačima splitskog kluba i građanima Dalmacije. Sotonizirajući mene, željeli su dobiti glasove. Tu je počeo žrvanj, većina SDP-ovih ministara su bili Dalmatinci i navijači Hajduka", tvrdi Mamić.

Tako je, kaže, krenuo proces i onda se samo nastavilo mljevenje njega i Dinama koje traje šest ili sedam godina. Prisjetio se kako je predsjednik Ivo Josipović kazao da u hrvatskom nogometu postoji mafija, te ministra Jovanovića koji je najavljivao "isušivanje močvare".

"Interesi politike su se spojili i onda je išlo kako je ko bio. Počeo je SDP, a na kraju je završio HDZ. Drugi razlog je frustracija navijača Hajduka, onih koji su moćni. Smatrali su da samo mojom eliminacijom mogu odagnati svoje sportske neuspjehe. Prava istina je da je Dinamo osvajao titule jer je imao najbolju omladinsku školu, okupljao najtalentiranije mlade igrače i dovodio perfektne strance. Nije razlog što je Dinamo bio protežiran i što mu je neko poklanjao pobjede", kazao je.