Zbog velikih gužvi Izbjegavajte putovanje od 4 ujutro do 13 sati

Neum, blokada, blokada granice, Neum, blokada, blokada granice, gužva, auto gužva, prometna gužva, promet, zakon o sigurnosti u prometu

... Hrvatski auto-klub /HAK/ preporučuje da se od 4.00 ujutro do 13.00 sati nikako ne kreće na put. Osim na graničnim prijelazima i naplatnim rampama šest je kritičnih mjesta gdje se očekuju zastoji - zagrebačka obilaznica, dionica auto-puta Lučko- Bosiljevo, Istarski ipsilon, Krčki most te luke Zadar i Split.

Na zagrebačkoj obilaznici između raskrižja Buzin i Kosnica, zbog prometnih nezgoda promet se u pravcu istoka odvija otežano, u koloni od 15 kilometara. Promet je srednjeg intenziteta na većini puteva iz unutrašnjosti prema moru i obrnuto.

Na naplatnoj rampi Lučko u oba pravca nema dužih čekanja. Gužve se stvaraju i na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, čeka se 20-ak minuta. Na Bajakovu, prema Srbiji, gdje je ovih dana gužva najveća, na izlazak ih zemlje čeka se četiri sata.

Promet je pojačan i na graničnim prijelazima Klek i Zaton Doli na Neumskom koridoru. Granični policajci provode planiranu kontrolu i po potrebi otvaraju i do četiri ulazno-izlazne trake pa se čeka najviše pola sata.

Na graničnom prelazu Metković-Doljani za ulazak u Hrvatsku iz BiH čeka se do sat vremena. Na izlazu iz Hrvatske kolone su manje i čeka se oko pola sata.