Zastupnica Zovko sa studentima Akademije za politički razvoj u Splitu

željana zovko sa studentima

... programa Akademije za politički razvoj.

Tijekom predavanja Zovko je studentima podijelila svoja iskustva rada u Europskom parlamentu s naglaskom na pitanja razvojne, vanjske i sigurnosne politike. Govorila je o ulozi Europske unije i njezinih institucija, objasnila je funkcioniranje rada i aktivnosti odbora Europskog parlamenta kao i ulogu zastupnika u procesu donošenja odluka na razini EU-a.

Također, kao članica parlamentarnih odbora i izaslanstava, Zovko je sudjelovala u protekloj godini u različitim misijama te je govorila o svojim iskustvima o tome što Europska unija čini na terenu u trećim, partnerskim zemljama, te koja je uloga EU-a u poboljšavanju svakodnevnog života običnih ljudi te zaštiti njihovih ljudskih, građanskih, kulturnih i jezičnih prava i različitosti u državama u razvoju.

Zovko je također, osim aktivnosti i rada u Europskom parlamentu, sa studentima podijelila i iskustva stečena tijekom dugogodišnjeg rada u diplomaciji.

Nakon održanog predavanja zastupnica Zovko je sudjelovala u raspravi sa studentima, polaznicima studentskog programa Akademije za politički razvoj.