Započelo snimanje filma o vukovarskoj ratnoj legendi Ivanu Anđeliću - Doktoru | Hercegovina.Info

Započelo snimanje filma o vukovarskoj ratnoj legendi Ivanu Anđeliću - Doktoru

Ivan Anđelić - Doktor
Ivan Anđelić - Doktor
Prije nekoliko dana započelo je snimanje dokumentarnog filma o zaboravljenom vukovarskom ratnom heroju... ...iz Tovarnika Ivanu Anđeliću - Doktoru. Producent filma je Antun Ivanković i Udruga Ante Starčević, a izvršnu produkciju potpisuje Artizana film iz Zagreba. Ivan Anđelić - Doktor jedan je od istinskih ratnih heroja koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost kakva je karakteristična samo za izuzetne ljude vođene idealom borbe za neovisnost vlastite zemlje.

Scenarist i redatelj filma je iskusni redatelj Silvio Mirošničenko koji je za svoje dokumentarce pobrao veći broj domaćih i inozemnih nagrada. Prije desetak godina režirao je za HRT hvaljeni dokumentarni film o mladima za vrijeme rata ''Lica obilježena vremenom''. Nagrađivani redatelj ističe kako je uvijek želio snimiti nekovencionalan film o ratu: - Ivan Anđelić - Doktor odmah me pri prvom susretu fascinirao kao čovjek velikog srca, ali i kao ratnik koji je gotovo stalno gledao smrti u oči sa neskrivenim cinizmom. Jedan je od rijetkih preživjelih vukovarskih branitelja, koji se nakon pada grada dragovoljno prijavio braniti općinu Ramu. Gotovo goloruk oslobodio je strateško mjesto Ravašnica i time spasio cijelo područje od pada i progona hrvatskog stanovništva.

Izrazito osoban film o današnjim egzistencijalnim i prošlim ratnim borbama Ivana Anđelića - Doktora snimati će se u Vukovaru, Tovarniku, Zagrebu, Rami (BIH) i Červar Poratu kod Poreča.