Zagreb: Nezadovoljstvo politikom Republike Hrvatske prema hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini

studenti, Hrvati u BIH

..Ali, i njihove kolege iz RH, danas su unatoč kiši iskazali nezadovoljstvo politikom Republike Hrvatske prema vlastitoj djeci, hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski studenti predali su preko šest tisuća potpisa hrvatskom saboru zajedno sa svojim zahtjevima. S prijezirom osuđujemo vašu politiku poslušnosti kojekakvim interesima i nepoštivanje međunarodnih sporazuma koje ste potpisali, uključujući Washingtonski i Daytonski. 

Pasivno ste promatrali neustavne promjene ustava, iseljavanje vama važnih geostrateških područja, kulturnu, političku i ekonomsku majorizaciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Kako je moguće da je Republika Hrvatska ostala nijema na činjenicu da se pravosuđe u Sarajevu ne ponaša pravnički, već politički te da se za ratne zločine selektivno sudi s dva različita zakona, blažim i strožim? Pogodite na štetu koga!

Kako ste ostali nijemi na sramotno potvrđivanje optužnice generalu Jeliću i ostalim sinovima koji su branili ne samo svoje kuće, nego i vaše? Kako ste pasivno gledali kako Valentin Inzko mijenja zakone matematike pa trećina od 17 postaje 5, kako nam se nameće razumno nešto što nije. Kako ste prespavali Željka Komšića i dvije protuustavne reforme? 

Sram vas i stid bilo. Hrvatski studenti to vam neće zaboraviti!

"Naši zahtjevi nisu djelo bijesa, politikanstva ili mladenačkog bunta. Radi se o konkretnim zahtjevima studenata koji promišljaju politiku, misle na obraz vlastite države, misle na interese svog naroda."

ZAGREBAČKI STUDENTI DOLINE NERETVE