Za ubojstvo doktorice optužen bivši muž, on tvrdi da je nije ubio

mrtvi migranti , ubojstvo, ubojstvo supruga, Split, teška prometna nesreća, policija, mrtav muškarac, ubojstvo, crna kronika
Rekao nam je to njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Jadran Franceschi.

- On negira kazneno djelo ub0jstvo, a što se tiče iznošenja njegove obrane, u ovoj fazi postupka ništa ne mogu reći - izjavio je Franceschi u vrijeme dok je njegov branjenik čekao privođenje u Županijsko državno odvjetništvo, piše 24 sata.hr.

Omiljena fizijatrica iz splitskih toplica ubijena je u ponedjeljak u Trogiru, u svom stanu koji je iznajmljivala turistima i toga ga jutra pripremala za dolazak gostiju.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. kolovoza u stanu u Trogiru 61-godišnjakinji zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više uviđaja na otvorenom prostoru, pretraga terena te stanova i vozila - priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Bivši supružnici Tukić imaju zajedničku kćerku, danas magistra farmacije, koja je Željka obavijestila da se mama ne javlja na telefon gostima. On je otišao do apartmana u Trogiru i obavijestio policiju kako je pronašao beživotno tijelo bivše supruge izbodeno nožem. Ubodena je u leđa i nekoliko puta u prsa. U stan nije bilo provaljeno, a ništa nije ni nedostajalo. Pronađen je čak i Asjin novčanik s nekoliko stotina kuna u njemu, što je isključivalo pljačku kao motiv ubojstva.

Iako su bili razvedeni, bivši supružnici su bili u naizgled dobrim odnosima, a ona mu je i materijalno pomagala. Željko je živio u kući koju je ona naslijedila od pokojnih roditelja u Slatinama na Čiovu i održavao je njene apartmane za iznajmljivanje.

Policija u svom priopćenju motiv ubojstva nije navela, a na prvi pogled zaista je nejasno zašto bi Željko Tukić ubio bivšu suprugu koja ga je financirala. Policijski istražitelji smatraju da ju je vrlo vjerojatno ubio u afektu.

Navodno je policiji rekao kako je za vrijeme ubojstva bio u Slatinama, međutim snimljen je nadzornom kamerom u Trogiru, a kada je pozvao policiju u stan u kojem je bilo beživotno tijelo bivše supruge, bio je u drugoj odjeći. Alibi mu je pao, a s obzirom na to da su ga kazneno prijavili, istražitelji su očito pronašli i druge dokaze pretražujući kuću u kojoj je živio i podmorje ispred nje.