Za sve pohvale: U ovom kafiću goste će posluživati osobe s Downovim sindromom

Down sindrom, Vinkovci, kafić
Alen, Domagoj, Ivana, Marija i Tina unatrag mjesec i pol uključeni su u intenzivan radni trening kako bi što uspješnije radili u prvoj kafeteriji ove vrste u Hrvatskoj.

Projekt je pokrenula vinkovačka Udruga osoba s invaliditetom "Bubamara" prema uzoru na Škotsku gdje su se osobno uvjerili u dobru praksu, javlja Glas Slavonije.

"Osobe s invaliditetom imaju potencijala, a u ovoj priči su ponajprije osobe s Downovim sindromom. Radimo to prema uzoru na Škotsku i bila bi to kafeterija gdje bi se nudilo više vrsta kave, pa i one vrhunske, želimo eto, biti najbolja kafeterija u Vinkovcima", izjavio je Tomislav Velić, predsjednik udruge "Bubamara".

"Kava s malo više srca"

Dodaje kako će ova kava biti "malo drugačija kava s malo više srca" te da imaju slogan "21. kromosomom za bolju kavu".

"Nadamo se da ćemo u tome uspjeti i da će bar biti profitabilan kako bi se osigurala održivost projekta i plaće jer je ‘Bubamara' neprofitna udruga", kazao je Velić.

Dodaje kako je posebno važno da javnost vidi da osobe s invaliditetom i mogu i znaju i žele raditi i na taj način doprinositi zajednici.

Projekt će biti promoviran 25. svibnja, a u međuvremenu "Bubamara" sklapa financijsku konstrukciju. Predsjednik udruge zadovoljan je i što su gradske vlasti, kaže, prepoznale ideju i izlaze im u susret traženjem atraktivne lokacije.